Jordi Vinyoles (dreta de la imatge), amb Elena Gavaldà i Carlos Gómez

Jordi Vinyoles (dreta de la imatge), amb Elena Gavaldà i Carlos Gómez

L’any passat, cridats per una iniciativa sorgida d’un somni, prop d’un miler de tarragonins es van acostar davant la Catedral per celebrar el cap d’any amb vocació de gran urbs bolcada en un dels seus referents de l’sky-line. Els organitzadors de la patum, que per raons òbvies es va batejar com ‘L’espanta-sogres’, responien al nom de Jordi Vinyoles (propietari de l’empresa productora d’esdeveniments El Feriante) i l’associació tarragonina SPAM, integrada per cinc empreses quilòmetre zero i persones de trenta i tants modalitat hipster. La broma els va costar prop de 10.000 euros “que encara ara estem pagant”, segons Vinyoles.

Però com la nit els va deixar bones sensacions al cos, volen tornar a la càrrega. Per fer realitat demanen ajut als tarragonins de cara a accedir a la bossa de 32.000 euros del concurs ARTSY Movistar. Un certamen on els projectes que hi optin poden accedir al premi si aconsegueixen el suficient suport popular. “Tenim ganes de liar-la gorda. I tenim ganes de dir que des de Tarragona ens podem comparar a altres ciutats europees”, afirmava Vinyoles aquest dimarts en una roda de premsa casolana. Literalment, perquè ha tingut com a centre d’operacions el rebedor de casa seva a la Part Alta. Fer-se amb aquest finançament és clau, “perquè en cas contrari només podríem salvar el projecte si ens arriba una trucada de Repsol. No hi ha cap pla B alternatiu”. Dit d’una altra manera, o tot o res. Els contactes iniciats amb hotelers i restauradors per buscar complicitats estan a les beceroles, un cop l’Ajuntament garanteix suport logístic però no econòmic, així que tot plegat penja d’un fil. Telefònic.

La mecànica de la cosa
La mecànica del concurs, explica Vinyoles, “engega avui mateix i els resten 35 dies per aconseguir els 5.000 punts necessaris per quedar classificats. És per això que l’Espanta-sogres necessita del suport i la il·lusió de tots els tarragonins. Una vegada aconsegueixin els punts, el jurat de ARTSY Movistar decidirà quin dels projectes aconsegueix el finançament. Els ciutadans tenen el poder”.

Hi ha quatre modalitats per donar suport a L’Espanta-sogres:

1 PUNT per cada visualització del vídeo oficial de l’esdeveniment, elaborat per la periodista Elena Gavaldà i el comunicador Carlos Gómez
https://www.youtube.com/watch?t=3&v=VbC3iy-MfvQ

3 PUNTS per cada vot a
http://artsy.movistar.es/proyecto/lespanta-sogres

1 PUNT per menció amb el hashtag
#MovistarArtsyespantasogres

2 PUNTS per cada compartició a Facebook o Twitter de la pàgina del projecte
http://artsy.movistar.es/proyecto/lespanta-sogres

“Volem fer un producte de qualitat”, explicava Vinyoles per fer entendre les raons de les necessitats pecuniàries. La proposta és crear un acte a la nit de cap d’any “on el protagonisme absolut és la Catedral i amb el que aconseguirem que Tarragona no estigui pendent dels rellotges d’altres ciutats, sinó del nostre. L’Espanta-sogres es materialitzarà amb un mapping show (muntatge en 3-D adaptat a un edifici concret)” a la façana del temple, i la retransmissió si tot arriba a bon port per part de TAC-12 amb dos presentadors que s’equivoquin en donar pas a la mitjanit. O no, que és una de les gràcies del comiat d’any catòdic.

La creació i producció del mapping suposen precisament el gruix del finançament amb uns 15.000 euros. També s’han de tenir en compte els lloguers d’equips de so i il·luminació que ronden els 5.000 euros i la retransmissió que ens són uns 5.500 euros més.

 

Categories: NOTICIES

Leave a Reply