La setmana passada, els dies 8 i 10 de maig, els xofers municipals van fer vaga de 10 a 12 del matí i de les 16 a les 18 hores. El dijous, una seixantena de conductors es va concentrar davant de l’OMAC per ‘pressionar’ la presidència del consell d’administració a formular una proposta. 

La gerència de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i els conductors podrien fumar aquest matí el pipa de la pau, després d’unes quantes setmanes d’un mediàtic conflicte laboral.

Després d’un tens estira-i-arronsa, la direcció i els representants dels treballadors podríem segellar, aquest dimarts durant l’acte de mediació, un acord que suposaria deixar sense efecte la vaga prevista pels dies 22 i 24 de maig.

La gerència de l’empresa pública de transports – que ha evitat a tot moment la confrontació – ha fet un esforç per, dins del marc legal, satisfer les principals reivindicacions dels xofers. Algunes d’aquestes exigències seran ajornades fins al gener del 2019.

Ara per ara, la direcció de l’EMT es compromet a no suprimir el plus de productivitat de la plantilla (una partida ja pressupostada) i passar de quatre a sis els dies d’assumptes personals.

Per a complaure les reivindicacions referents a la inversió per millorar la flota i les condicionals laborals i a l’anhelat ‘toma i deja’, l’empresa espera el proper pressupost municipal, en el qual s’espera comptar una partida per a aquest efecte.

El conflicte laboral, amb la signatura d’aquest acord, deixa enrere un pols entre l’empresa, presidida per la regidora Bego Floria, i els representants dels treballadors.

 

 

VIDEO

 

Categories: ESQUERRA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply