funeral

Funeral d’estat és obligatòriament catòlic?

L’article 16 de la Constitució Espanyola ens diu que l’estat espanyol és un estat aconfessional, el què vol dir que s’han de respectar totes les religions. Però el Cardenal de Barcelona, Mons. Lluis Martínez Sistach, no ho veu igual i per això ha celebrat un funeral catòlic a la basílica de la Sagrada Família en memòria de les víctimes de l’accident aeri de Germanwings.

L’opinió de Martínez Sistach s’ha imposat a les demandes que s’han fet des de la Generalitat per tal d’organitzar un acte de commiat ecumènic, i que, segons sembla ser, també era el desig del Govern Central, malgrat ho hagi dit de forma molt discreta, imaginem que per no ferir sensibilitats a les seves files.

I jo em pregunto … La responsabilitat d’organitzar un funeral d’estat no és responsabilitat del Govern de l’estat espanyol? Així doncs, perque ha prevalgut l’opinió del Cardenal de Barcelona?

Com ha expressat en les darreres hores Josep Maria Soler, Pare Abat de Mntserrat, la Sagrada Família és un espai prou important per a tots i podria haver acollit un acte ecumènic o interreligios.

Malgrat tot, tant el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, com el de la Generalitat, Artur Mas, han assistit a l’acte acompanyant als Reis d’Espanya. I Espanya, al contrari del què va fer Alemanya a la Catedral de Colonia, ha tornat a celebrar un funeral d’estat, de caràcter catòlic.

Marta DOMÈNECH
@mdv70

 

 

Categories: NOTICIES

Leave a Reply