A Tarragona cada estiu s’obre el debat sobre quina platja és millor. El Miracle, l’Arrabassada, la Llarga o inclús la Savinosa que encara estar més lluny, atrau els qui fan nudisme

La construcció de la nova passarel·la ha suposat un canvi important en la ciutat. Una nova manera d’anar a la platja del Miracle. Amb aquesta construcció es permet baixar d’una manera més ràpida. Però analitzant aquesta platja, que cada cop està més menjada per l’aigua, el lloc on va a parar la passarel·la és un dels espais de la platja on hi ha menys sorra. És un fet que al Miracle li queda pocs anys de vida. Quan hi ha marea alta, mitja platja desapareix.

Actualment, aquesta platja no té la bandera blava i Espanya és el país amb més representació de banderes blaves. Això vol dir que el Miracle no compleix certs requisits com la qualitat de l’aigua, la gestió ambiental o la seguretat i serveis.

La platja predilecta pels tarragonins no acostuma a ser aquesta, és l’Arrabassada o la Llarga, però clar, el Miracle és la que es veu des del balcó, és la que figura de fons en totes les fotos de l’Amfiteatre i és la que està més a prop del centre, motius suficients per aconseguir atraure els turistes.

La platja del Miracle porta sense evolucionar molts anys. Per contra l’Arrabassada porta bastants estius innovant i evolucionant. Darrerament s’hi han construït noves guinguetes, més modernes, més grans i amb més atractius. Actualment són tres, una al mig i les altres dues a cada una de les puntes. Recentment amb els jocs del Mediterrani, s’han adaptat unes grades provisionals per veure els partits de voleibol. Normalment cada estiu apareixen aquestes grades, ja que sovint a l’Arrabassada es realitzen campionats de voleibol i de futbol platja. La ubicació de la Creu Roja també és una novetat, ja que des de fa uns anys, s’ha construït una nova caseta, molt més equipada i més a prop de l’aigua.

La passarel·la pot ser allò que necessitava el Miracle, pot tornar a ser el que era fa molts anys, però això no és suficient per als tarragonins que busquen més serveis, més higiene i més seguretat. En canvi sí que ho és pels turistes, ja que potser solament coneixen aquesta platja i no tenen altres opcions. El gran flux de gent que està utilitzant la passarel·la són els turistes, que primer van a “tocar ferro” i després per curiositat van a fer un tomb per la passarel·la. D’aquesta manera desemboquen a la platja i la gran majoria d’ells se sorprenen d’arribar-hi en 5 minuts.

C. MEDINA

 

Categories: ESQUERRA 2, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply