L’elegància, la germanor i la solidaritat s’han donat les mans durant el sopar solidari de l’AECC-Catalunya contra el càncer. La trobada ha reunit cares conegudes de diferents àmbits. Els diners recaptats han revertit a favor de la investigació contra el càncer. La ministra i l’arquebisbe han estat alguns dels assistents

La ministra amb Ana Vilallonga i altres autoritats

Una de les sales del luxós hotel Gran Palas de la Pineda s’ha convertit en una selva de solidaritat. El reconegut artista cambrilenc, David Callau, ha decorat, amb el seu refinat bon gust, l’espai que ha acollit els 220 comensals que han assistit al sopar solidari de l’AECC – Catalunya contra el càncer, l’entitat, sense ànims de lucre, presidida per la coneguda Ana Vilallonga.

A tres quarts de nou, la presidenta de l’AECC Tarragona, el subdelegat del govern, entre altres autoritats, rebien la ministra de Sanitat, la catalana Dolors Montserrat. L’edifici hoteler estava fortament vigilat diversos vehicles policials. Era de sentit comú que ningú esbronqui un acte solidari, però ja diu el refrany que “val més prevenir que lamentar”.

La governant popular, ja al hall de l’hotel, saludava i es feia fotos amb tothom que ho sol·licitava. Abans del sopar, els assistents, entre els quals hi havia el director territorial de Salut, han pogut assaborir un pica-pica, mentre aprofitaven per petar la xerrada o ‘fer’ contactes. L’ambient era distés, agradable i de germanor. No era difícil veure com polítics de diferents ‘colors’ conversaven relaxadament amb una copa a la mà. Aquest és l’exemple de la màgia de la solidaritat.

Ja a l’interior del menjador, exquisidament embellit, el periodista Helder Moya que feia de mestre de cerimònies, convidava la presidenta de l’AECC a Tarragona al faristol per donar la benvinguda als comensals, tot dient que “el nostre objectiu és lluitar contra el càncer”, “millorar la qualitat de vida” dels malalts i “fomentar la investigació oncològica”. Per a Ana Vilallonga “investigar és creure en el futur”, tot recordant que l’AECC està finançant 270 projectes per un valor de més de 40 milions, dels quals 17 estan destinats a projectes i investigacions a Barcelona i altres províncies catalanes. També ha informat que s’ha destinat 3,5 milions per a 15 projectes d’investigació contra el càncer infantil.

 

Després d’agrair la implicació i solidaritat de la ciutadania (a través de la mesa ‘0’ s’ha recaptat 3.200 euros), Vilallonga ha posat la necessitat de trepitjar l’accelerador de la investigació perquè hi hagi més comunicació entre investigadors. Entén que la investigació serà molt més eficaç si existeix “una acció coordinada entre tots els països”, sobretot perquè la lluita contra el càncer no coneix nacionalitats ni fronteres. Paraules que han merescut un sonor i energètic aplaudiment per part dels assistents, que lluïen a la solapa la flor del lliri blanc – que simbolitza el bon auguri d’un projecte – que l’organització els havia regalat.

Fundació PortAventura
Ana Vilallonga, abans de donar pas a la dissertació de la Dra. Nuria Dueñas sobre el càncer hereditari, ha volgut remarcar que “amb la investigació estem ajudant a salvar vides”.Vilallonga ha volgut compartir amb els ‘seus’ convidats que una part dels beneficis del sopar benèfic de la Fundació PortAventura, que tindrà lloc el proper 19 de juliol, serà lliurada a l’AECC Tarragona.

Mesures importants
La ministra de Sanitat, per la seva banda, ha destacat el paper social que desenvolupa l’associació i la solidaritat que caracteritza la ciutadania. Per a Dolors Montserrat recorda que el govern central està treballant per dur a terme mesures sanitàries i socials que ajudin a minorar l’impacte del càncer.

En l’àmbit d’oncologia infantil, la ministra ha avançat que els pares que hagin d’acompanyar els seus fills, pacients de càncer, podran cobrar el 100% del seu. L’executiu de Mariano Rajoy també és sensible a les dificultats dels treballadors autònoms que tenen fills que pateixen aquesta malaltia. A aquests proposa que no hagin de pagar la quota mensual d’autònom. Montserrat també ha tret pit a l’hora de dir que a Espanya, la taxa de mortalitat a causa del càncer és de les més baixes de tota Europa. Un fet que es deu a l’excel·lència del Sistema Nacional de Salut i dels seus professionals.

Abans dels sortejos – hi havia més de 100 premis – la presidenta de l’AECC a Tarragona, Ana Vilallonga ha bufat les espelmes del pastís commemoratiu del 65è aniversari de la institució.

Pocs minuts abans de 2/4 d’una de la matinada, la ‘selva solidària’ s’ha buidat i la lluita del càncer continua (al carrer) i a través de les nostres actituds.

Ana Vilallonga ha volgut deixar clar que l’AECC- Catalunya contra el càncer existeix perquè ningú es trobi sol. Les llums s’han apagat però l’esperança i la implicació de tots nosaltres continua mantenint encesa la flama de la solidaritat.

VÍDEO
Discurs de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA, VIDEO

Leave a Reply