26. Abril 2024

L’ANTIFÚTBOL S’EMPORTA EL DERBI

El CF Reus Deportiu s’imposa al Nou Estadi amb un gol de Máyor al 90′ (0-1) i deixa el Nàstic en zona de descens.  Els granes van dominar de principi a fi, però els pelacanyes van aprofitar l’única ocasió que van tenir. Les graderies es van omplir amb 12.541 espectadors

derbi nàstic reus gol nordHa vençut l’antifútbol. El Reus s’ha emportat el derbi del Camp de Tarragona amb un gol de Máyor al minut 90′, fruit d’un contraatac, en l’únic xut entre els tres pals que han fet els reusencs en tot el partit.

El Nàstic ha dominat durant tot el partit, però l’ordre defensiu dels roig-i-negres durant els 90 minuts els hi ha acabat donant una victòria sobre la botzina que val or pels reusencs i torna a ficar en zona de descens als tarragonins.

Des del primer minut, es va veure el guió que seguiria el partit. El Nàstic, amb la possessió de la pilota, i el Reus, ben ordenat defensivament i a esperar ocasions aïllades a la contra o bé a pilota parada. Ja al minut 3′ de partit, Juan Muñiz va robar una pilota a línia de fons i la va posar al primer pal per a Álex López, però la defensa es va anticipar bé refusant l’esfèric. Poc després va arribar la primera jugada polèmica del partit. Tejera va posar una pilota a l’esquena de la defensa per al mateix López, que després de lluitar-la amb Olmo, l’aconsegueix introduir a la porteria, però l’àrbitre havia anul·lat prèviament l’acció per fora de joc.

Domini absolut grana

Les oderbi nàstic reuscasions arribaven amb comptagotes, fruit de la bona disposició defensiva dels homes de Natxo González. La pressió alta del Nàstic va tenir efecte quan Lobato va robar una pilota al camp del Reus, construint una contra que va definir molt malament, amb un xut tovet des de la frontal, que va aturar Edgar badia sense problemes (16). L’ocasió més clara de la primera meitat ha arribat en la sortida d’un corner, amb una rematada de cap que Zahibo ha enviat fora, fregant la creueta (25). Eren moments en què el domini del Nàstic era absolut, però el Reus es sentia còmode sobre la gespa, amb dues línies de quatre molt fermes, Fins al descans, només dos xuts de Tejera i Emaná van trencar la tranquil·litat reusenca, els dos sense perill.

El Nàstic va continuar amb el monòleg a la represa, i el Reus amb el seu bon treball defensiu. Dos xuts de Muñiz i Tejera en els primers deu minuts van advertir al Reus què els homes de Juan Merino volien els tres punts. A poc a poc, però, el Reus va sortir de la cova, i semblava que el partit estava més igualat, tot i que els granes seguien portant la iniciativa i el pes de l’encontre. A vint minuts del final, va arribar l’ocasió més clara de tot el partit. Perone va rematar en la sortida d’un córner, i Badia, amb una parada antològica, enviava la pilota de nou a córner (70).

El cronòmetre corria a favor del Reus

DSC_0225Els minuts passaven i el Reus seguia sense cap xut a porteria. En una jugada per l’esquerra, Máyor va posar una centrada a Querol, però l’exgrana va relliscar i Mossa va aconseguir treure la pilota (75). El temps corria i era el Nàstic qui més tenia a perdre amb l’empat, i als canvis previs de Jean Luc i Barreiro, es va afegir el de José Carlos. Emaná, amb un xut potent, va tornar a posar a prova a Badia, i Barreiro, a dos minuts pel final, va controlar una pilota dins l’àrea petita, i la va enviar fora per poc.

El Nàstic havia perdonat massa, i al final ho va acabar pagant. David Haro va conduir una pilota a la contra des del seu camp i la va cedir cap a Máyor, qui va rematar al pal curt, sense que Reina pogués evitar que el primer xut a porteria dels reusencs acabés en gol (90). Els granes encara van tenir una última ocasió en un córner, però Molinaa va rematar a porteria en fora de joc.

Els tres punts deixen al CF Reus Deportiu amb 45 punts en tretzena posició, mentre que el Nàstic cau en zona de descens deu jornades després, amb 41 punts, a un de la salvació. Els granes hauran de visitar diumenge vinent el Carranza de Cadis, equip al que ja va vèncer en la primera volta.