Tot estava preparat per detenir al president Puigdemont i als consellers el passat 10 d’octubre. El Ministeri d’interior havia preparat un pla d’assalt al Parlament de Catalunya que es posaria en pràctica tot just després que Puigdemont proclamés la independència, la qual va ser suspesa 8 segons més tard. L’espectacle policial previst seria incontrolable i de conseqüències imprevisibles

Un mosso vigilant el Parlament

El dia 10 d’octibre la cambra catalana estava ‘controladíssima’. Uns 300 agents d’elit, comparats amb els marines americans, havien estudiat tots els accessos, per terra i aire.

Segons Interviu, les clavegueres del Parc de la Ciutadella havien estat analitzades de forma detallada. Aquell dia, helicòpters policials també vigilaven el parlament. Tot això formava part del ‘pla C’ del Ministeri d’Interior.

L’objectiu, si es donava l’ordre, era fer tot el possible per detenir Puigdemont. Els encarregats haurien estat gairebé 300 agents de sis unitats d’elit de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que haurien fet el possible per evitar la conjuntura que al voltant del Parlament haguessin acampat els manifestants independentistes per defensar un Govern enrocat en l’interior de la cambra catalana.

D’haver-se donat aquesta situació el pla era “entrar per terra, aire i subsòl”. A la superfície, cinc grups de la Unitat d’Intervenció Policial – els antiavalots de la Policia Nacional – s’haurien encarregat d’escombrar els manifestants atrinxerats perquè els GAR – els geos de la Guàrdia Civil – accedissin al Parlament.

Les policies de l’estat estaven preparades…

Aquests homes – comando, comparats amb els marines nord-americans per la seva formació militar – segueixen desplegats a Catalunya a l’espera d’ordres.

Aquell 10 d’octubre, el pla no tenia nom però les fonts citades es refereixen a ell com l’operació d’intervenció a la Ciutadella, i els Mossos d’Esquadra que envoltaven el Parlament ja havien estat rebut “advertències molt clares” perquè no dificultessin l’operació orquestrada per l’estat.

El pla, a més de l’assalt per terra, preveia una entrada per les clavegueres: “Ja tenien els plànols del subsòl d’aquesta zona de Barcelona, ​​que és una ciutat molt complicada per això. Aquesta intervenció, si fos necessària, la farien uns 15 agents del Grup d’Operacions Especials (GOE) que comptaven amb l’assessoria de tècnics especialistes de la Unitat de Subsòl “, expliquen els serveis de seguretat i intel·ligència a l’Interviú.

I, finalment, també s’havia previst una entrada per l’aire, “baixant a escala i des d’helicòpters”.

 

Un comentari so far.

  1. Xavier borrell ha dit:

    Ricard, les fonts son del tot fiables ??
    Jo no m’ho crec q aquest fis el pla d Rajoy per l’imatge q generaria

Leave a Reply