Felipe Serrano, president de la Secció de Dret Marítim i dels Transports, i Federic Adan, professor agregat de Dret processal de la URV, han estat els encarregats d’inaugurar el congrés

A seu de l’ICAT ha tingut lloc un congrés sobre la reclamació de danys per pràctiques contra la competència, en el que diferents experts han posat en relleu els principals aspectes de la transposició de la directiva comunitària 2014/104/UE que ha provocat importants modificacions legislatives en l’àmbit de la defensa de la competència i també del seu procediment.

La primera ponència ha anat a càrrec de Pablo Girgado, professor titular de Dret Mercantil a la URV i de Francisco Caamaño, exministre de Justícia, que han tractat sobre l’objecte, finalitat i transposició de la legislació comunitària a l’ordenament jurídic espanyol.

Ambdós ponents coincideixen en destacar que la directiva ha estat, en general, positiva i necessària malgrat la prohibició dels sobre costos i les particularitats de la prescripció.

La segona ponència ha estat moderada pel president de la Secció de Dret Marítim i dels Transports, Felipe Serrano. Nadine Watson, Enrique Cañizares, economistes especialitzats en la matèria i Blanca Torrubia, professora de Dret Mercantil a la UOC, han enfocat la temàtica de la reclamació de danys des de la perspectiva econòmica.

L’última taula, moderada pel president de la Secció de Dret Mercantil, José Antonio Jiménez, ha comptat amb les ponències de Roberto Niño, Magistrat de l’Audiència Provincial de Tarragona. S’ha analitzat els conflictes de competència judicial que sorgeixen en procediments de reclamació de danys quan aquests són entre diferents països.

Per la seva banda Díaz Muyor, Magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona, ha il·lustrat sobre els terminis de la prescripció de la matèria des de la perspectiva del perjudicat i, per últim, Suárez, Magistrat del Jutjat Mercantil de Tarragona, ha reflexionat sobre la primera resolució judicial en relació al controvertit càrtel de camions.

 

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES

Leave a Reply