Mal rotllo. Molt mal rotllo. L’ambient al PSC a Tarragona és irrespirable. Els nervis estan a flor de pell. El sentiment d’injustícia i la incredulitat són els grans protagonistes. Ningú entén que el comitè de llistes ha ignorat del tot la militància del PSC (sobretot la proposta de les agrupacions) i hagin desbancat l’exregidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona i actual diputat al Parlament de Catalunya, Carles Castillo per la vallenca Rosa Maria Ibarra, número 2 en la llista del PSC/Tarragona a la cambra catalana.

El consell de Federació i les agrupacions tarragonines, en les seves reunions celebrades durant la setmana, havien donat llum verda perquè Castillo encapçalés la candidatura del partit de la rosa. No obstant això, els barons del PSC, a Barcelona, van desmuntar la llista ‘aprovada’ per les bases i van decidir, per allò de les quotes feministes, que la vallenca Rosa Maria Ibarra seria la cap de llista, desbancant així Carles Castillo. La notícia ha caigut com una gerra d’aigua freda. El malestar s’ha instal·lat en algunes agrupacions i algunes veus d’importants socialistes lamenten les formes com s’ha tractat tot aquest procés i la manca de respecte de l’executiva nacional en relació a la militància tarragonina. El comitè de llistes del PSC entén que és més favorable a la formació presidida per Iceta que Rosa Maria Ibarra presideixi la llista que tindrà com a número 2 Carles Castillo i número 3 l’ebrenc Joan Caballol, cobrint així la plaça destinada als nous socis dels socialistes de cara al 21D, Units per Avançar.

Compromís no era… aquest
El president de l’Agrupació del PSC a Tarragona, Santiago Castellà, en declaracions al nostre digital ha confessat que va ser informat aquest divendres del canvi da les llistes. Un canvi que no veu encertat sobretot després que l’executiva i la federació de Tarragona havien acordat que la llista proposada seria la mateixa que al 2015. “No era el compromís que havíem arribat”, confessa Castellà que es de viatge a Madrid.
Cal recordar que fa una setmana, el nostre digital va publicar que els barons socialistes no tenien gens d’interès que Carles Castillo encapçalés la candidatura de cara al 21D. La seva “manera de fer” i seva implicació no havia superat les expectatives.

Castillo està reflexionant
En aquest moment, la divisió interna és notòria. El mal rotllo ´les discrepàncies són evidents sobretot en els grups de Whatsapps socialistes.Cal esperar per veure quina serà la reacció de Carles Castillo que, de moment, està desconnectat “del món”, intentant buscar una resposta a aquesta ‘traïdoria’ i decidir si vol continuar o no. Durant el dia d’ahir, Castillo va manifestar a alguns dirigents polítics el seu disgust i va dir que ho posava tot en qüestió. Ara cal saber quines conclusions traurà de la reflexió personal…
El PSC té fins aquest diumenge per decidir definitivament quina llista sotmetrà a votació el proper 21D. Tothom espera que la llista sigui encapçalada per algú de la federació de la capital.

 

Leave a Reply