El ministre espanyol d’Exteriors i Cooperació ha instat al president Carles Puigdemont a presentar-se a les eleccions del 21 de desembre i saber de quins suports compta.

Puigdemont serà candidat del PDeCAT

“L’alternativa a la independència passa avui per les eleccions del 21 de desembre”, ha indicat Dastis a la premsa a la seva arribada a un Consell de ministres d’Exteriors de la Unió Europea.

“Per tant, el que ha de fer el senyor Puigdemont és presentar-se candidat a aquestes eleccions i veure quin suport té”, ha afegit el cap de la diplomàcia espanyola, preguntat per les declaracions de Puigdemont en una entrevista que avui publica el diari belga Le Soir.

El president ha indicat que una solució diferent a la independència d’aquesta comunitat autònoma és “sempre possible”.

“Sempre és possible! He treballat durant trenta anys per obtenir un altre ancoratge de Catalunya a Espanya! Hem treballat molt en això, però l’arribada al poder del senyor Aznar va aturar aquest camí”, va afirmar al diari francòfon el polític català, que insisteix en estar disposat a acceptar “la realitat d’una altra relació amb Espanya”.

Així, Puigdemont es va mostrar a favor d’un acord amb el Govern central, però ha subratllat que l’origen de la crisi actual es troba en 2010, quan el Tribunal Constitucional va declarar inconstitucionals diversos articles de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

El cap de l’executiu cessat i els quatre exconsellers que també es troben a Brussel·les han de comparèixer el proper divendres 17 de novembre davant del jutge belga, que ha de decidir si l’extraditen a Espanya tal com demana la jutgessa Lamela.

 

Leave a Reply