Tres treballadors de l’Hospital Santa Creu de Jesús de Tortosa, entre ells el director, han estta detinguts pels Mossos d’Esquadra, per un presumpte frau. Els arrestats expedien presumptament factures falses per poder beneficiar-se a títol particular de productes alimentaris exclusius. Durant els darrers 5 anys, haurien defraudat uns 45.000 euros.

La investigació policial va començar el passat mes d’agost tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Tortosa i arran d’una denuncia presentada per l’Ajuntament de Tortosa davant la Fiscalia.

Després que els Mossos fessin públiques les detencions, l’Ajuntament de Tortosa ha emès un comunicat en el qual confirma que, independentment del procediment penal obert, l’hospital ja ha iniciat un procediment disciplinari els dos treballadors del centre. El procediment disciplinari està pendent de resolució.

L’Ajuntament de Tortosa també confirma que la investigació policial va començar arran d’una denúncia presentada per la gerència i l’òrgan administratiu de la societat responsable de l’hospital.

Els detinguts tenen edats compreses entre els 48 i els 59 anys i són veïns de Lleida, Tortosa i Xerta, Segons ha informat la policia, són un treballador i un membre de la junta directiva del centre, del qual no s’ha facilitat el nom; i un comercial d’una empresa d’alimentació.

Un dels investigats servia vins, caves i altres productes de tipus gourmet que facturava al centre sociosanitari. Per no ser detectats, canviaven el concepte de les factures i els albarans.

Els productes es lliuraven directament a un treballador del centre, que se’ls repartia amb un alt càrrec de l’hospital.

A més dels tres detinguts, també ha estat citada a declarar com a investigada la gerent de l’empresa distribuïdora. Els tres detinguts han quedat en llibertat després de declarar en seu policial i ara estan pendents de presentar-se al jutjat.

 

Categories: ESQUERRA 1, NOTICIES, PORTADA

2 comentaris so far.

  1. […] de manera irregular” i que es depurin les corresponents responsabilitats, després de la detenció el passat dia 9 de tres persones per malversar les arques del centre […]

  2. […] de manera irregular” i que es depurin les corresponents responsabilitats, després de la detenció el passat dia 9 de tres persones per malversar les arques del centre […]

Leave a Reply