29. Març 2024

EL NÀSTIC AVASSALLA EL CÒRDOBA

El Nàstic de Tarragona s’ha dut aquest diumenge la seva primera victòria (1-5) després de catorze visites lligueres a l’Arcángel, on va confirmar la seva reacció de la passada jornada davant un Còrdova en descomposició i a la deriva que torna a zona de descens de la qual surten els catalans.

No havia transcorregut ni el primer minut de joc, quan una pilota de Manu Barreiro a l’esquena de la defensa blanc-i-ho va controlar el veterà Uche per batre Kieszek quan s’endinsava en l’àrea d’un bon xut ajustat al pal esquerre del polonès.

Al Còrdova no només li va costar reaccionar, és que abans del quart d’hora de joc el Nàstic va poder fer el segon en una ràpida contra, tot i que Kieszek va aturar amb sobrietat el tret d’Omar Perdomo, el rebuig va poder portar més perill, però la jugada acabaria amb falta sobre un defensa local.

Aquesta acció seria el preàmbul del segon per al catalans, que el va tornar a marcar Uche després de recollir un rebuig de Kieszek a xut des de la frontal de Manu Barreiro. El gol donaria pas a l’enuig de l’afició que va demanar la dimissió del tècnic, Luis Carrión.

Quan pitjor pintava el panorama per al Còrdova, els blanc-i-verd van escurçar distàncies. Va ser tres minuts després del segon del nigerià, quan una fallada en el lliurament de Perone va deixar la pilota franca a Markovic a trenta metres de porteria. El serbi va avançar i quan anava a ser tapat per l’altre central, va assistir a Sergi Guardiola que va batre a Dimitrievski.

El gol va semblar revitalitzar als pupils de l’protestat Carrión, fins al punt que en dos minuts van empatar, tot i que el tant de Markovic va ser anul·lat per fora de joc. També marcaria un espectacular tercer gol Uche, però igualment va ser anul·lat, encara que la seva posició era més dubtosa, quan els cordobesistas més estrenyien per buscar un empat que no arribaria la descans.

Després del pas per vestuaris i quan més creixien les crítiques contra Carrión, la dimissió es demanava la mateixa manera que la marxa de la família González, Jovanovic va poder empatar a passada de Jaume Romero, però la seva rematada en àrea petita se’n va anar al lateral de la xarxa.

Amb tot, el Còrdova no era el mateix de la part final de la primera part en la qual sí va buscar amb afany la igualada. De fet en l’equador de la segona part Tete va poder sentenciar en una ràpida internada per la dreta, però Kieszek va mantenir el seu equip en el partit.

El polonès ja no podria evitar-ho a onze del final, quan va cometre penal sobre Juan Prim en una sortida gairebé a la frontal de l’àrea. L’ariet dels catalans va fallar la pena màxima, gràcies a un bona parada del porter, però va agafar el rebuig i va portar la pilota a la xarxa encara que entrés amb suspens.

Amb el Còrdova perdut i a la deriva, Manu Barreiro faria el quart a passada de Sergio Tejera, i el cinquè de penal en el tercer minut d’afegit, per tancar el partit que treia al Nàstic de la zona de descens i ficava als califals.