El Banc dels Aliments necessita de, almenys, uns 1.100  més voluntaris al Camp de Tarragona per al ‘Gran Recapte’, que tindrà lloc els dies 1 i 2 de desembre. La idea és aconseguir-ne uns 4.000.

Els organitzadors confien que recolliran molts aliments bàsics, per això fan una crida al voluntariat, per assegurar el recapte. A les sis comarques tarragonines hi ha més de 360 punts de venda. Per aquesta raó, són necessaris uns 4.000 voluntaris, segons el president de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Joan Vila.

“Devem tenir vora els 3.000 voluntaris, això vol dir que ens en falten un miler… Confiem poder arribar a la fita; és importantíssim el paper del voluntari en el Gran Recapte perquè de tenir un supermercat amb un grup de voluntaris amb ganes respecte que hi hagi només unes caixes en un racó, la diferència del què s’aconsegueix és abismal”, ha destacat Vila.

Els voluntaris es reparteixen entre els que fan de recaptadors, que són els que es troben ajudant als súpers, i són dels que fan més falta -pels dies 1 i 2-, i els classificadors, que comencen a treballar un cop s’han recollit els aliments.

Els voluntaris que vulguin apuntar-se poden fer-ho a través del web específic del ‘Gran Recapte’ – www.granrecapte.com. El secretari del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona, Antoni Garcia, ha advertit que l’organització vol combatre dues percepcions errònies molt esteses: D’una banda, pensar que s’ha superat la crisi i que ja no cal ajudar, ja que segons Garcia, hi ha un gran nombre de persones que ronden els 50 anys o més que han perdut la feina i tenen dificultat de trobar-ne.

D’altra banda, també pot frenar l’ajuda de la ciutadania el fet de creure que les empreses d’alimentació es lucren amb les vendes derivades del Gran Recapte, perquè tots els establiments col·laboren, afegint un percentatge en productes alimentaris.

Els aliments més necessaris continuen sent l’oli, la llet i les conserves. Els dos dies del Gran Recapte són els que els Bancs d’Aliments requereixen de major col·laboració ciutadana. “Aquesta serà la novena edició del Gran Recapte, ja hi ha consolidació”, ha constatat Vila.

 

Categories: ESQUERRA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply