Pedro Sánchez ha arribat de Lleida amb el temps just per explicar als militants tarragonins el seu programa. S’ha trobat amb un centre cívic a vessar de socialistes de base. L’aparell del partit es va distribuint entre Paxi López i Susana Díaz. 

pedro_sanchezL’ex secretari general i candidat a liderar el PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat en un míting al Centre Cívic de Bonavista que defensa l’autogovern català i que la seva aposta és la d’una reforma constitucional que contempli que “Espanya és una nació de nacions i Catalunya és una nació “.

“Jo defenso l’autogovern davant la reculada i atac sistemàtic que ha fet el Govern de Madrid amb el de Catalunya, amb la Lomce per exemple”, ha asseverat en una trobada, on les bases s’han imposat a l’aparell.

Sánchez ha assegurat que “necessitem a tots els catalans progressistes i catalanistes perquè hem de regenerar la vida política i social a Espanya, i ho hem de fer des d’un catalanisme que mai es va desentendre de la modernització de Catalunya i d’Espanya”, moment en el que ha reivindicat en aquest sentit les figures de Pasqual Maragall, Ernest Lluch i Jordi Solé Tura.

En aquest context, Sánchez ha advocat per un “PSOE que vull que torni a sigui el partit de l’esquerra a Catalunya i a la resta d’Espanya, i que torni a ser el partit que entén l’Espanya plural, el català, el gallec i el basc no són accents sinó idiomes dels quals ens sentim molt orgullosos ”

“També vull un Partit Socialista unit, i el dia després (de les primàries) es reconstruirà; tots ens posarem al costat del nostre secretari general”, ha subratllat Sánchez, que ha apuntat que “necessitem un PSOE que vertebri Espanya” i regeneri i modernitzi el país.

Què fan a la presó?pedro_sanchez_
El precandidat a secretari general del PSOE ha advocat per “retre comptes amb la ciutadania” a l’hora de combatre la precarietat laboral, l’atur, la pobresa i la corrupció.

“Si tots els del PP són bons, què fan tants a la presó”, ha ironitzat abans de proposar que “els pactes electorals hagin de consultar amb la militància” precisament per evitar una altra vegada el suport del PSOE al PP.

El diputat tarragoní al Parlament Carles Castillo i la regidora de Medi Ambient de Tarragona, Ivana Martínez, han acompanyat a Sánchez en aquest acte, que ha conclòs cantant la Internacional.

També hi han assistit el diputat Joan Ruiz, el tercer tinent d’alcalde de Tarragona, Javier Villamayor, i nombrosos regidors socialistes del Camp de Tarragona.

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i la portaveu del govern municipal, Begoña Floria, recolzen el candidat Patxi López.

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply