Pep Nolla assumeix que als Pallaresos li cal amb urgència el pavelló municipal i el centre d’atenció primària. Per aquesta raó està fent els possibles per dotar el municipi d’aquests equipaments. No sap encara si vol presentar-se a la reelecció. Diu que això depèn també del poble. Però, agraeix tota la col·laboració i estima que rep dels seus conciutadans. Reconeix que el seu poble no és independentista, per aquesta raó intenta ser l’alcalde de tothom malgrat les seves ideologies i conviccions polítiques

Quin balanç fa del mandat?
Positiu, sens dubte. Ara és quan comencem a materialitzar els projectes que havíem iniciat i els que ens havíem marcat com a prioritaris.

Quins són?
Vam comprometre’ns en tirar endavant el centre d’atenció primària i el pavelló esportiu cobert per a la pràctica d’activitats esportives, culturals i festives. També hem congelat els impostos i l’IBI…

Es prepara per ser candidat en les properes municipals?
No. No té res a veure. Durant els dos primers anys hem hagut de preparar, projectar, dissenyar i buscar el finançament per executar les obres. Encara és d’hora per parlar de candidatures. El poble també haurà de dir la seva sobre la nostra acció de govern.

Però té predisposició?
 La meva situació personal, familiar i professional és complexa. Tinc tres fills menors, treballo fora dels Pallaresos i he de ser conseqüent que no puc deixar les coses a mitges. Hem de ser responsables. Si hi ha projectes inacabats, potser per responsabilitat política hauríem de continuar per finalitzar-los. Però encara és prematur.

No m’ha contestat…
Tinc predisposició a complir amb els meus compromisos i fer de Pallaresos un poble millor, més segur i més modern. Si no hi ha aquesta percepció en la ciutadania, és clar que m’estimo més passar el relleu a una altra persona…

Té un substitut? Toni Tenorio?
Ell mateix ja ha manifestat que no vol encapçalar cap projecte polític. És un immillorable company de viatge, però si no continuo, tot indica que ell tampoc.

Com estan els ànims polítics? L’oposició és més col·laboradora? La marxa de l’exalcalde Jaume Domínguez ha contribuït a apaivagar els ànims?
No podem atribuir la calma política a fets concrets o a decisions personals. Ara bé, tots coneixem quin era el tarannà de l’oposició fins que el Sr. Domínguez en formava part. El cert és que d’ençà que ell no hi és, l’ambient s’ha normalitzat i tranquil·litzat.

Quins són els pilars fonamentals per millorar un poble que té 4.700 habitants?
El pavelló i el CAP són fonamentals. El centre d’atenció primària que tenim és tercermundista. No disposem de cap espai cobert per realitzar activitats esportives, culturals, lúdiques… Per la festa major d’hivern hem de llogar una carpa mòbil desmuntable que ens costa molts diners a tots i que no acaba revertint al poble. Una altra prioritat és el foment de llocs de treball mitjançant subvencions del Consell Comarcal i de la Diputació. Hem intentat donar feina al jovent i a la gent amb risc d’exclusió social. Crec que estem fent molta bona feina en l’àmbit esportiu. Apostem per la pràctica esportiva, la qual porta molts beneficis. És un sector important per a nosaltres, per això donem suport a els clubs de futbol, el BTT Eutiches, el circuit mundial d’Eternal Running…

Eternal Running torna a Pallaresos?
Sí, ja tenim un pre acord.

I el col·lectiu de la gent gran… és important o no tant…?
Importantíssim. Amb la direcció de la junta dels jubilats hem acordat assumir alguns actes i festivitats més inclusives, amb l’objectiu de donar més facilitats i aconseguir que els nostres avis puguin practicar activitats esportives, lúdiques i culturals.

Està content de fer d’alcalde?
Sí. És una experiència gratificant. Hi ha molts que marquen la teva trajectòria vital.

Vostè va guanyar molta notorietat després que Julian Asanje es fes ressò d’un tuit on vostè deia que havia retirat les banderes espanyola i europea per rentar-les…
Tinc les meves conviccions personals i polítiques definides. No enganyo a ningú. Crec en el futur d’un projecte de futur d’una Catalunya lliure i independent. Arran de la brutalitat policial de l’1 d’octubre vaig retirar la bandera espanyola i europea per rentar-les ja que estaven brutes de sang. L’estat espanyol va actuar amb violència desmesurada i Europa va girar la cara. No hagués imaginat l’impacte mediàtic.

Tornen a onejar les banderes després de la bugada?
Sí gràcies a una instància de la subdelegació del govern.

És independentista o s’ha anat fent?
Vaig néixer independentista, però sobretot demòcrata.

Com porta el 155?
Amb molta resignació.

Quin ha de ser el president?
Carles Puigdemont.

Però és conscient que si ell torna a Catalunya, serà detingut?
Els catalans som molt imaginatius, perseverants i innovadors.

L’independentisme s’ha desinflat?
No. Està descansat com sol passar en tots els processos llargs. L’esgotament físic i mental és enorme. Estem fent una parada per agafar forces i empenta de cara al futur.

Pallaresos és independentista?
No.

Doncs pot ser un problema per a vostè de cara a una reelecció… oi?
Podria ser-ho. Però el nostre principal eix com a acció de govern no és la independència però sí la millora de la qualitat de vida dels nostres conciutadans.

Però una cosa influeix en l’altra…
La nostra preocupació, insisteixo, és treballar plegats per un poble que és nostre i l’estimem. Som gent responsable. Hem vingut a resoldre problemes i no a fer política partidària. Les nostres conviccions per més fortes que siguin estan per darrere dels interessos dels nostres conciutadans. L’aposta és clara, infraestructures, equipaments, salut, cultura, esport… en definitiva… qualitat de vida i benestar social.

 

Leave a Reply