Patricia Ramírez, la mare del petit Gabriel, ha demanat aquest dilluns que cessin els missatges de ràbia contra la detinguda. “No vull que tot acabi amb la ràbia que aquesta dona ha sembrat. Gabriel no s’ho mereix”. La missa de comiat tindrà lloc aquest dimarts a la Catedral d’Almeria

L’autòpsia de Gabriel Cruz ha revelat que el petit Gabriel (el pescaíto de Níjar) va morir estrangulat. D’acord amb la investigació, el nen de vuit anys hauria mort el mateix dia en què va desaparèixer, el passat 27 de febrer. El seu cos va ser trobat al maleter del cotxe d’Ana Julia Quezada, la parella del seu pare, actualment detinguda i en dependències de la Guàrdia Civil on se li prendrà declaració en les pròximes hores. És l’única sospitosa de la seva mort fins al moment. Quan va ser trobat, el cos del menor tenia restes de terra, el que contradiu que estava amagat en un pou.

La dona, de 43 anys i d’origen dominicà, va sortir el matí de diumenge – quan es complien 12 dies des de la desaparició del petit – del mateix lloc en el qual se li havia perdut la pista, la casa de la seva àvia paterna, Carme, en les Hortichuelas, una petita pedania en el terme municipal de Níjar, en ple Parc Natural del Cap de Gata.

Els agents de la Guàrdia Civil la van seguir, com venien fent amb intensitat en els últims dies, convertida ja en principal sospitosa. Va deixar al pare de Gabriel, Àngel Cruz, en un hotel de les Negres, a tres quilòmetres, i va continuar sola en el vehicle fins Rodalquilar, una població a set quilòmetres. Allí va entrar en una finca propietat de la família, coneguda com “La Canyada de la Solitud”, on els investigadors van observar com treia d’un pou el cos del petit embolicat en una manta i el ficava en li maleter del seu vehicle.

Tot seguit Ana Julia, en un desesperat viatge per ocultar el cos del brutal crim, va viatjar a 74 quilòmetres d’aquest lloc, a Pobla de Vicar, on vivia amb el pare del nen. Quan pretenia entrar al garatge de la casa va ser interceptada per la Guàrdia Civil i detinguda.

La agents de Benemèrita estaven pendents de l’autòpsia de Gabriel. El resultat de les proves forenses, de les quals només es coneixen les primeres dades de moment, és clau per determinar exactament què va passar amb el nen de vuit anys des de l’última vegada que va ser vist, quan va abandonar la casa de la seva àvia Carmen per anar a jugar amb uns cosins a una casa situada a poc més de 100 metres. Mai va arribar. La seva àvia i Ana Julia, que també es trobava a la casa de Les Hortichuelas aquella tarda, van ser les últimes que el van veure amb vida.

Categories: ESQUERRA 3, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply