La comptabilitat del Tanatori de Tarragona, els embalsamaments i la conservació dels difunts estan en el punt de mira dels Mossos d’Esquadra. Els investigadors estan repassant la documentació que van recavar durant el registre que van fer a les dependències del tanatori municipal i algunes gravacions enregistrades per treballadors. Ja han interrogat el forense i alguns empleats, els quals sostenen l’existència d’irregularitats durant molts anys. Hi ha extreballadors que Col·laboraran amb la investigació, revelant episodis i fets que poden comprometre i molt l’actual gerència

tanatori3
L’absència de mecanismes de control i la ‘carta blanca’ que s’havia atorgat a la gerència de l’Emserfumt podria, segons fonts properes a la investigació, desencadenat en una situació anòmala i ocasionat una cadena de tripijocs, motivats per un possible tràfic d’influències i autoritarisme.

Segons ha pogut saber el nostre digital, el mutisme que existia al començament per part dels treballadors ha desaparegut i són molts els que volen explicar a la policia les “extravagàncies” i els abusos protagonitzats pel gerent, durant “massa anys”.

Alguns empleats es queixen del tracte – “vexatori” – rebut per part del màxim responsable del tanatori, sense que ningú, sobretot la classe política, mogués un dit per defensar-los. “A l’ajuntament tots sabien com treballava i com ens tractava el Sr. Puig, però ningú no va fer res per frenar-lo”.

Segons sembla, “tots li tenien por”, perquè ell mateix deia que “tots li devien favors. Ningú va voler fer res perquè el tanatori sempre ha donat beneficis”. Però a banda de les relacions o queixes laborals, la policia està centrada en indagar si en la conducta del gerent, del forense i del comptable hi ha prou indicis per a acabar imputant-los. Ara mateix, s’intenta comprovar les sospites sobre una presumpta falsificació documental i enriquiment il·lícit.

tanatoriEls Mossos també intenten esbrinar quina relació té el gerent del tanatori de Tarragona amb altres empreses del sector i si se n’ha aprofitat personal o familiarment d’aquesta situació.

Un dels detalls que està suscitant l’atenció dels investigadors està relacionat amb el fet que el metge forense cobrava per embalsamaments i conservacions que eren realitzades pel personal del tanatori, les quals no tenien ni habilitació ni autorització legal per fer-les. Tot i així, segons la versió d’alguns treballadors, el metge, que era coneixedor d’aquesta pràctica il·legal, deixava fulls en blanc signats perquè els serveis administratius l’omplissin amb les dades del finat. D’aquesta manera ningú sospitaria que l’embalsamament l’havia fet un treballador gens preparat o qualificat.

També s’està investigant el fet que s’extreien els marcapassos de tots els difunts – amb o sense consentiment familiar – només per interès econòmic. S’analitza també les denúncies sobre la gratuïtat dels serveis fúnebres per a algunes de les amistats o compromisos personals de la gerència.

Aviat, els mossos podrien citar a declarar altres persones coneixedores del cas que es preveu faci còrrer molta tinta…

 

Categories: ESQUERRA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply