La situació que es viu a la comissaria de Torredembarra és, segons alguns agents, insostenible i convida a sol·licitar el traspàs a altres policies locals. 

La Guàrdia Urbana de Tarragona comença demà, dia 1 de març, un procés d’ampliació de la seva plantilla. En les pròximes setmanes, es preveu que uns 20 agents, arribats de diferents policies locals, es col·loquin a la disposició del seu cap, l’intendent major Enrique Fernández Ferreira.

Una dada curiosa és el fet que l’Ajuntament de Torredembarra, que feia molts anys que no concedia comissions de servei, va donar llum verda perquè tres dels seus agents (D.S.; R.S. i J.M.G.) engreixessin la plantilla de la policia tarragonina. Abans, Torredembarra només concedia comissions de serveis, seguint el mètode ‘un per un’. O sigui, marxava un i venia un altre. Ara mateix, la situació enrarida i de conflicte permanent que es viu a la policia de la Torre, podria estar en l’origen de l’important nombre de sol·licituds en matèria de comissió de servei.

La plantilla policial registrarà algunes baixes

L’ajuntament, presidit pel republicà Eduard Rovira, podria haver de decidir, en les setmanes vinents, si aprova el traspàs d’altres nou agents (2 a Salou, 2 a Reus, 1 a Vila-seca, 1 a Tarragona, 1 a Mallorca, 1 a Altafulla i 1 a Creixell). De moment, segons les nostres fonts, no hi previsió que aquestes vacantes siguin substituïdes.

Aquest fet, suposaria un empobriment, amb conseqüències imprevisibles, per a la plantilla de la policia torrenca, la qual passaria de 40 a 24 efectius. La seguretat del municipi també es podria veure afectada i mermada, sobretot ara que s’apropen dates i festivitats rellevants.

Aquesta escabetxina podria veure’s agreujada amb el decret governamental sobre jubilació policial, pendent d’aprovació.

 

Leave a Reply