La presidenta del Parlament en funcions, Carme Forcadell, en llibertat sota fiança, està valorant encara la possibilitat de repetir com a presidenta de la cambra. Forcadell va ser elegida diputada per les llistes d’ERC

Carles Puigdemont continua a Brussel·les

Carles Puigdemont continua desafiant el govern de Mariano Rajoy i intentant posar sota la mirada internacional la justícia espanyola. El president de la  Generalitat cessat arran de l’aplicació del 155, està disposat a tornar a Catalunya després de ser investit cap de l’executiu català, de manera que l’estat hauria d’empresonar un president elegit democràticament.

La investidura s’hauria de fer de manera telemàtica, si la mesa de la cambra fa una interpretació del reglament que ho permeti.

De fet, el Reglament del Parlament de Catalunya no explicita que el candidat a president hagi de ser a la seu de la cambra catalana en el debat d’investidura.

Puigdemont president…
La composició de la mesa està fixada pel dia 17 i la investidura, com a molt tard, el 31 de gener. A només 9 dies, per tant, de la constitució del Parlament, Junts per Catalunya, ERC i la CUP continuaran aquesta setmana els contactes a Barcelona i a Brussel·les, on el president i quatre exconsellers estan exiliats.
Per garantir la majoria simple al Parlament, els partits independentistes es plantegen, segons el diputat Antoni Castellà, que els quatre consellers que són a Brussel·les renunciïn a ser diputats. A canvi, tornarien a ser consellers del govern Puigdemont.
Junts per Catalunya manté la premissa que només hi ha un pla, el d’investir Puigdemont.

 

Categories: DRETA 2, NOTICIES, PORTADA

Un comentari so far.

  1. hola ha dit:

    no es presidente

Leave a Reply