El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest matí una querella contra Alfonso Guerra pels delictes d’injúries greus comeses amb publicitat i d’incitació a l’odi.

El president de la Generalitat, Quim Torra

La querella l’ha presentada davant del Jutjat d’Instrucció de Sevilla que correspongui per repartiment. Tal com s’hi explica, Alfonso Guerra va titllar repetidament de “nazi” al president Torra durant una entrevista al programa “Hoy por hoy” de la SER, que condueixen Pepa Bueno i Toni Garrido.

La querella argumenta que aquests fets “podrien ser constitutius d’un delicte d’injúries greus amb publicitat”, segons els articles 208, 209 i 211 del Codi Penal, amb l’agreujant de l’article 22.4, referit a delictes per “motius racistes, antisemites o d’una altra classe de discriminació referent a la ideologia, religió o creences de la víctima (…)”. Així mateix, s’hi argumenta que “els fets podrien ser constitutius d’un delicte d’incitació a l’odi”, tal com es recull a l’article 510 del Codi Penal.

Alfonso Guerra, tal com consta a la querella, “va proferir de forma reiterada desqualificacions greument ofensives que afecten la dignitat del Molt Honorable President de la Generalitat, qualificant-lo, reiteradament, de “nazi”, expressió que, òbviament, resulta greument atemptatòria contra la seva honorabilitat”. Aquestes afirmacions en cap cas “no es poden considerar emparades pel dret fonamental a la llibertat d’expressió”, afegeix.

La querella també subratlla que atribuir la condició de “nazi” al president de la Generalitat és una afirmació “clarament insultant i vexatòria” i que “l’ànim específic d’injuriar s’hi troba implícit”, per la qual cosa subratlla que “no hi ha cap dubte que la finalitat del querellat és vexar i menystenir la imatge i la dignitat” del president Torra “de forma totalment innecessària i gratuïta, desacreditant-lo pública i greument en el marc del debat polític i social”.

L’escrit insta el Jutjat a incoar les corresponents diligències prèvies, així com altres diligències, com ara que se citi a declarar Alfonso Guerra en qualitat d’investigat.

Catalans als camps nazis
Paral·lelament a la presentació de la querella, el president Torra ha enviat a Alfonso Guerra exemplars dels llibres “Els catalans als camps nazis”, de Montserrat Roig, i “Contes negres vora el Danubi”, de Roc Llop, acompanyats d’una nota on li demana que “mai més es torni a dirigir a mi amb la paraula ‘nazi’, el pitjor insult que pugui rebre un demòcrata català”.

I afegeix: “No només m’ofèn a mi personalment, sinó a la institució que represento i també a la memòria de tants que van lluitar per la llibertat i que van patir l’horror del feixisme”.

 

Categories: ESQUERRA 2, NOTICIES, PORTADA

Un comentari so far.

  1. hola ha dit:

    los que llevan tiempo insultando a la justicia(separatistas) se han apuntado ahora a la moda de denunciar a todo kiski, jkajajajaja

Leave a Reply