Quim Torra ja té carta blanca per convertir-se en el 131è president de la Generalitat. La majoria independentista del Parlament de Catalunya ha permès que (el llicenciat en Dret) Quim Torra substitueixi el destituït Carles Puigdemont en el càrrec de cap de l’executiu del govern català.

Després de la presa de possessió de Quim Torra com a president i de la constitució del seu gabinet, el següent objectiu és acabar amb el 155. Demà mateix està previst que el rei sancioni el seu nomenament i que el govern de Mariano Rajoy torni a transferir el poder a les institucions catalanes.

En ser investit, Torra ha saludat un a un els líders de la resta de formacions polítiques, abans de tornar-se a dirigir a la cambra: “Vull agrair-los la votació. I al president Puigdemont, agrair-li la seva generositat i el seu acte de responsabilitat: L’investirem perquè aquest és un dels objectes de tot el que ens proposem”. El nou president ha volgut acabar amb les paraules que “ho han representat tot” en la seva trajectòria política. Les que va pronunciar Manuel Carrasco i Formiguera abans de morir afusellat: “Visca Catalunya lliure”.

El Cant dels Segadors ha posat punt final a la sessió. La pròxima vegada que es reuneixi el Parlament ja ho farà amb el president del Govern i els consells ocupant la primera fila de l’hemicicle.

 

 

 

Categories: ESQUERRA 3, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply