En un moment en que Tarragona ha complicat una mica més el rodatge d’espots publicitaris i pel·lícules, a causa de l’increment de les taxes impositives, Reus ha decidit crear una oficina d’atenció als rodatges per captar filmacions.

Crida Reus Plató, l’oficina pretén posicionar la ciutat en el panorama audiovisual català i neix sota el paraigua del Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR).

El projecte representa una nova empenta al CIMIR, que s’ha de convertir en el centre de referència de la fotografia i l’audiovisual del sud de Catalunya.

Reus Plató aspira a captar rodatges de pel·lícules i sèries per generar riquesa i posar en valor el patrimoni urbà, de manera que facilitarà a les productores, directors o localitzadors les gestions per poder fer rodatges a la ciutat.

També assumirà l’estudi de taxes i preus públics que les produccions audiovisuals hagin de pagar per utilitzar els equipaments i espais públics com platós de rodatge i integrarà les peticions en un únic organisme.

Reus forma part de la Catalunya Film Comission, organisme que ja té localitzats quinze espais de Reus interessants per al cinema, com els teatres Fortuny o Bartrina, la Prioral, el barri Gaudí, l’antic escorxador o l’antic hospital.

L’any passat, l’Ajuntament va participar a la fira Focus de Londres, de referència internacional en la producció, aprofitant que Reus era la Capital de la Cultura Catalana 2017.

Fruit d’aquest treball, Reus acull, demà i demà passat, el rodatge d’una TV Movie ambientada en els anys 70 titulada “Cançó per a tu”, que inclou escenes a l’interior del teatre Fortuny i a la cèntrica plaça Prim.

Reus podria passar la mà per la cara a Tarragona també en el rodatge d’espots i films. És obvi que si el consistori reusenc facilita la feina de les productores, serà capaç de atraure-les a la capital del Baix Camp, en detriment de Tarragona.

 

Categories: ESQUERRA 2, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply