La nova normativa, que es votarà en el ple del pròxim dia 15, estableix l’obligació d’aplicar mesures dissuasives o correctores adients per als animals salvatges urbans, com els coloms.

La nova ordenança d’animals de Reus obligarà els amos d’immobles i establiments a aplicar mesures contra els coloms. La normativa substitueix a la de setembre de 1990 i modificada al juny de 1998, amb la filosofia que la tinença d’un animal de companyia és una responsabilitat a llarg termini, amb drets per a la mascota i responsabilitats i obligacions per al seu propietari.

Així, fixa la responsabilitat dels propietaris i també fomenta l’esterilització, l’adopció i l’acolliment dels animals per evitar abandonaments.

En aquest sentit, regula el cens municipal i la identificació dels animals de companyia, amb un apartat específic per als gossos considerats potencialment perillosos.

D’altra banda, prohibeix el comerç, cria, venda ambulant d’animals i la seva exhibició en els carrers en fins comercials i, finalment, només les persones o entitats autoritzades podran tenir cura de les colònies de gats.

La nova ordenança ha passat per un procés de participació ciutadana i per una comissió especial formada per tots els grups municipals, a més de diverses entitats com ACTYMA i representants del Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona i ONCE Reus.

A Reus hi ha censats uns 11.350 gossos, gats i fures i d’ells, 4.744 gossos per la campanya “No et perdis”, d’identificació d’animals iniciada el març del 2017 fins ara.

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply