OPINIO RICARD CHECABenvingut Hard Rock. És, sens dubte, una bona notícia: Hard Rock és l’empresa que pretén instal·lar-se en l’espai que havia d’ocupar el macrocomplex BCN World. Ara sí, sembla que la cosa va de debò. Després dels innúmers estira-i-arronses, del ball de xifres i de la barreja de propostes, tot indica que Hard Rock es presenta amb la ferma convicció d’assumir el negoci i revitalitzar econòmicament aquell espai.

Tot i que es desconeixen els detalls de l’ambiciós projecte, no podem ignorar que es tracta d’una inversió important i interessant, no només per a Salou-Vila Seca sinó també per al conjunt del territori. La injecció econòmica representarà un augment del turisme –en aquest moment no cal especular sobre la qualitat ni les seves intencions– i generarà llocs de treball. És obvi que cal posar normes fermes i contundents i evitar que Hard Rock s’aprofiti de la situació per imposar els seus criteris, en el cas que no s’adeqüin als interessos del territori. Si hem d’anar a pitjor, és millor que ens quedem quiets.

Espero i desitjo que l’enterrament de BCN World i l’aparició d’Hard Rock Internacional representi, sense cap pal·liatiu, una aposta seriosa i sostenible pel turisme, pel medi ambient i per la creació de treball, preferentment de qualitat. És obvi que els opositors del projecte han d’alertar de possibles abusos i interessos foscos que poden perjudicar els interessos del territori. No obstant això, ara més que mai cal sentit de la responsabilitat, rigor i altura de mires.

No podem permetre estar ancorats en el passat i permetre que les bones oportunitats ens ignorin. Vull pensar que la proposta de Hard Rock és sòlida i creïble i que aviat el macrocomplex turístic serà una realitat. Si no és així, ens tornarem a equivocar… I potser ja portem acumulats massa errors.

Ricard CHECA
Periodista

 

Categories: OPINIO

Leave a Reply