A Valls, s’han barrejat malalts amb “diferents patologies”, posant adults a pediatria i “saturant” la Unitat Geriàtrica d’Aguts

Els hospitals estan col·lapsats / Fotos: Arxiu

Que les urgències de l’Hospital Joan XXII de Tarragona estan col·lapsades ja no representa cap novetat. Però, ara, el sindicat CGT revela que l’Hospital de Santa Tecla i el Pius de Valls també estan saturats.

La situació, segons l’entitat sindicalista, és caòtica. Han explicat que a les urgències del centre tarragoní hi ha box doblats, passadissos ocupats i pacients pendents d’ingrés sense llit a planta.

Esclareixen que en una part d’aquests pacients eren de la Unitat de Cures Intensives, cinc dels quals intubats, que requereixen una cura especial. En el cas dels menys greus, apunten, es va tardar fins a cinc hores a atendre’ls.

Segons CGT molts dies no s’ha disposat de reforços i, quan n’hi ha hagut, ha resultat “insuficient”. Assenyalen que a les plantes d’hospitalització el personal en dies festius ha estat inferior als laborables, malgrat que les necessitats dels ingressats són les mateixes.

En el cas del Pius Hospital de Valls, el sindicat denuncia que ha patit el tancament de mitja planta de Medicina Interna, fet que ha provocat el col·lapse d’urgències per la impossibilitat d’efectuar ingressos davant la manca de llits. Uns llits que, precisament, s’han col·locat a d’altres plantes “barrejant diferents patologies”, posant adults a pediatria i “saturant” la Unitat Geriàtrica d’Aguts.

 

 

Categories: ESQUERRA 2, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply