L’organització SOS Racisme Catalunya ha exigit avui a la Delegació del Govern, a la conselleria d’Interior i l’Ajuntament de Barcelona que demà, dia de la Hispanitat, no permetin mobilitzacions feixistes a cap localitat catalana i ha llançat el hashtag #nadaquecelebrar.

SOS Racisme entén que la presència de manifestacions feixistes és “indignant i intolerable” i ha advertit que el context polític actual fa pensar que demà puguin donar-se situacions conflictives.

“Els discursos i lemes feixistes ataquen la democràcia i la llibertat, i no poden estendre de manera impune”, han dit.

També han recordat que SOS Racisme, com entitat que defensa els drets humans i és antiracista, rebutja celebrar el Dia de la Hispanitat i, per tant, han eliminat la festivitat del seu calendari laboral.

Han explicat que el 12 d’octubre es commemora el “descobriment” d’Amèrica, “que no va ser altra cosa que un genocidi cap al poble indígena autòcton i l’inici d’un llarg període d’espoli i destrucció de la riquesa cultural del continent”.

Per aquest motiu, han denunciat que aquesta data sigui utilitzada, des de fa anys, per grups feixistes per ocupar els carrers “amb un discurs d’odi racista i homòfob”.

Com a alternativa, SOS Racisme ha ofert convertir el 12 d’octubre al Dia de la Resistència Indígena, “per commemorar la lluita dels pobles de tot el món que han defensat i defensen el seu dret a existir”.

 

 

Categories: DRETA 2, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply