A partir d’aquesta edició, l’organització del ‘Tarragona DTapes’ ha decidit que el premi més emblemàtic del concurs porti el nom del seu ideòleg: Forquilla d’or Albert Abelló

El Refugi 1 del Port de Tarragona ha acollit el lliurament de les forquilles de plata i or de la novena edició del ‘Tarragona DTapes’, organitzada per l’Associació d’Empresaris i Hostalers de Tarragona i la Cambra de Comerç. Ha estat un acte senzill, però molt emotiu. Senzill perquè ha estat ràpid, àgil i auster i emotiu perquè s’ha fet un homenatge al pare ideològic del ‘Tarragona DTapes’ i expresident de la Cambra de Comerç, Albert Abelló.

De fet, la forquilla d’or porta a partir d’ara el nom de l’empresari i regidor que va morir recentment víctima d’un atac de cor. La regidora de Cultura, Bego Floria ha presidit l’acte (la regidora de Comerç es troba de vacances). Floria ha destacat la importància del concurs gastronòmic, el qual contribueix a reforçar la Marca Tarragona.

Els premis no han estat exempts de crítica social per part dels restauradors. Una de les empresàries, a qui se li ha atorgat la forquilla de plata (Virginia Morcillo del Restaurant Octopussy del Serrallo), no ha resistit la temptació d’aprofitar la presència de la presidenta de l’Empresa Municipal de Transports i portaveu del govern de Ballesteros per reclamar més transports públics que connectin el barri pescador amb el centre de Tarragona durant la nit, sobretot a l’estiu.

Segons Morcillo, el darrer autobús surt del Serrallo a les 22h05, un fet que dificulta que la gent es desplaci a la part baixa de la ciutat. La solució implicaria aconseguir que hi hagués un autocar a les 12 de la nit.

No obstant, la petició de l’empresària ha quedat sense resposta, ja que Bego Floria ha fet cas omís al ‘zasca’. En privat, aquest diari sap que la regidora ha amonestat la restauradora dient-li que la seva apreciació havia estat inoportuna. La vetllada ha acabat amb un pica-pica.

Els restaurants La Pepita, Cal Mano i Octopussy han estat guardonats amb la forquilla de plata, mentre que el Restaurant Cócvla, ubicat a l’Hotel Urbis, s’ha fet amb la forquilla d’or Albert Abelló. El trofeu ha estat lliurat per la vídua de l’expresident camarari.

 

VIDEO

Categories: ESQUERRA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply