L’Ajuntament de Tarragona posarà en marxa un protocol contra les onades de calor que s’activarà l’1 de juliol al 20 de setembre quan s’assoleixin els 34 graus de temperatura.

Aquest pla comptarà amb dos agents de la Guàrdia Urbana, tres voluntaris de Protecció Civil, tres de la Creu Roja, un sanitari i tres vehicles específics per actuar quan s’activi el protocol, amb especial atenció a les persones sense sostre.

Davant les situacions crítiques de calor, el consistori tarragoní proposa adoptar mesures per garantir la seguretat dels ciutadans en general i de les més desprotegides o vulnerables.

L’objectiu d’aquest protocol és determinar les mesures preventives a aplicar per minimitzar l’efecte de l’exposició a temperatures elevades i que suposen un risc per a la salut.

Per a les persones sense sostre, es proposa específicament oferir-los aigua, informar-los de llocs on passar les hores de màxima intensitat de temperatura o dels espais que poden utilitzar per dutxar-se.

En la fase d’emergència, es localitzarà, mitjançant la Guàrdia Urbana, a qui pugui necessitar el servei i si cal allotjar-, s’ha decidit que sigui al centre de dia de la Creu Roja, amb transport d’aquesta organització humanitària o de protecció Civil.

 

Categories: ESQUERRA 3, NOTICIES

Leave a Reply