A causa de l’article 155, el Testament de la Concubina de Tarragona ha estat intervingut. Això perquè el text carrega contra els 87 MEUR (mal)gastats en la campanya policial a Catalunya i la col·laboració que va prestar la Guàrdia Urbana de Tarragona durant la repressió de l’1 d’octubre.

També són objecte de sàtira els partits unionistes per ser “uns pèssims perdedors” de les eleccions, les presons i el rei Felip VI.  Tampoc passa desapercebuda la vinculació de l’imam de Ripoll amb la policia espanyola, i el tracte rebut pel Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

El text ironitza sobre el volum de decibels rebuts per l’alcalde Ballesteros durant la processó i altres actes de Santa Tecla, i els compara amb les queixes del col·lectiu Farts de sorolls. El batlle també és acusat d’haver-se passat la vida a l’ajuntament des de l’any 1983 i de la inacció que provoca que «Tarragona s’ensorri», amb exemples com els de l’edifici del Banc Santander, la no reparació de la barana de la baixada Misericòrdia després de cinc mesos, o l’estat actual de l’edifici del Pla de la Seu després que s’anunciés el 2009 que s’hi faria un hotel.

El testament qüestiona la política cultural de Tarragona que l’any passat va tancar tres teatres – el Camp de Mart, el  Teatre Metropol i la Sala Trono –, i critica l’autoritarisme de la regidora responsable, la coneguda Bego Floria. La insuficient neteja de la ciutat, la manca de parcs infantils, la corrupció del Partit Popular, el president nordamericà Trump i les retallades sobre actes tradicionals del Carnaval completen la llista d’assumptes sobre els quals s’ironitza.

LLEGEIX AQUI TESTAMENTCONCUBINA

 

Categories: DRETA 2, NOTICIES

Leave a Reply