Hi ha qui diu que la Justícia és lenta però que, tard o d’hora, acaba arribant. Això mateix podria pensar el cap de la Policia Local de Torredembarra, Josep Gili, després de viure el seu particular ‘via crucis’, arran de la seva imputació judicial pel cas ‘Bogali d’or‘.

Josep Gili, cal de la policia torrenca

En 2015, amb l’arribada del tripartit (ERC, PSC i ABG) a l’Ajuntament de Torredembarra, Gili va ser ‘apartat’ de les seves funcions policials com a mesura cautelar.  L’alcalde era del parer que els motius pels quals estava imputat eren prou greus per no mantenir-lo al capdavant de la policia local. S’entenia, aleshores, que Gili podria entorpir la investigació judicial i representava alarma social. Així doncs, el govern municipal, format per PSC, ERC i ABG, va decidir suspendre’l de feina i sou mentre decorria l’expedient disciplinari. També li van retirar el plus de productivitat.

Josep Gili va queixar-se al Tribunal Contenciós Administratiu. Tot i això, i malgrat no haver-hi cap sentència condemnatòria ferma, l’equip de govern liderat pel republicà Eduard Rovira, va optar per mantenir-lo allunyat de la direcció de la policia municipal.

Li van ‘oferir’ l’elaboració d’un pla de viabilitat, en un espai molt a prop al departament d’intervenció de l’ajuntament. Va estar pràcticament 17 mesos apartat de la seva plaça a la comissaria policial. Actualment es troba de baixa mèdica, com a conseqüència d’un accident.

Reincorporació immediata
Segons ha pogut saber el nostre digital, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, resolent el recurs interposat per Gili, en disconformitat per la sentència dictada per l’Audiència Provincial de Tarragona, ha decidit que el cap de la policia haurà de reincorporar-se amb caràcter immediat al seu lloc de treball. O sigui, l’alt tribunal català anul·la “l’actuació administrativa consistent en prorrogar la situació de suspensió de funcions a partir dels sis mesos des de la seva aplicació efectiva”.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira

D’acord amb la interlocutòria a que hem tingut accés, el TSJ reconeix a Josep Gili “els efectes administratius i econòmics corresponents al càrrec de cap de la policia local de l’Ajuntament de Torredembarra, a partir dels sis mesos d’aplicació de la mesura cautelar de funcions acordada pel Decret (municipal) de 15 de juny de 2015”.

Tractament diferenciat?
Cal recordar que l’Ajuntament de Torredembarra pot presentar, en els propers 30 dies, recurs de cassació contra aquesta sentència, sent, en aquesta ocasió, el Suprem, el tribunal que s’haurà de pronunciar.

En aquests moments, recordem que l’actual cap de la policia local està investigat en un procediment judicial i l’ajuntament no va actuar amb la mateixa línia que amb Josep Gili.

El sotsinspector Miguel Ángel Marchal està citat a declarar davant el jutge del Vendrell el proper mes de febrer com a investigat d’un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes.

 

Un comentari so far.

  1. Miquel ha dit:

    Això no es prevaricar una miqueta???????

Leave a Reply