19. Abril 2024

UN GOL DE JAVI GUERRA AL 89′ DEIXA AL NÀSTIC AMB CARA DE BABAU

El Nàstic cau contra el Rayo Vallecano i segueix cuer de la Liga 1|2|3

Amb cara de babau s’han quedat els prop de 5.000 espectadors que s’han desplaçat aquesta tarda al Nou Estadi. El Rayo Vallecano, que realment, ha fet mèrits per marcar, va anotar a l’últim suspir, per deixar al Gimnàstic de Tarragona cuer de la Segona Divisió durant una jornada més.

nastic-ray0-3La primera meitat va començar amb la llum natural que el Sol oferia des de Ponent. Tots dos equips, conscients de la importancia de sumar els tres punts, no van voler arriscar en els primers minuts i es van limitar a retenir la pilota per anar construint la jugada. Els granes, que repetien l’esquema 4-4-2 amb Uche i Àlex López en atac, poc a poc van començar a tenir més possessió de pilota que els madrilenys. Quan es portaven jugats 15 minuts de partit, Tejera va tenir en les seves botes les dues primeres ocasions del partit. La primera, un xut llunyà que Gazzaniga va refusar, i el segon, un refús que el porter argentí va poder blocar. Només tres minuts més tard, Uche posava una centrada rassa al primer pal per a Jean Luc, per la defensa del Rayo s’avançava i l’enviava a còrner.

Fins al final del primer temps va haver un impass sense ocasions, on la grada del Nou Estadi es va mostrar força crítica per la permissivitat de l’àrbitre del partit, González Fuertes, davant les continues entrades dels homes de Rubén Baraja. Ja en l’última jugada abans del decans, el Rayo va gaudir de l’ocasió més clara fins el moment. La defensa va sacar ràpidament una falta molt llunyana, i Javi Guerra, davant una defensa descol·locada, va retallar a Djetei i es va plantar sol davant Dimitrievsky. El xut del Guerra el va aturar magistralment el porter macedoni.

A la represa va ser el Rayo qui va gaudir de les ocasions més clares per avançar-se en el marcador. Quan només es complien tres minuts, Aguirre va engaltar de volea una centrada des de la banda que es va estavellar violentament contra el travesser de la porteria de Dimitrievsky. Pocs minuts després, Aguirre va tenir una altra ocasió en una centrada que va rematar a la dreta de la porteria grana. Poc a poc, el Nàstic va començar a tenir més presència en atac. En una jugada a la contra, Uche cedeix a Muñiz a la banda, qui posa una centrada rassa al segon pal per a Jean Luc. La defensa s’avançava a l’ivorià i enviava la pilota a còrner (65’).

nastic-rayo-2El Rayo Vallecano seguia pressionant la porteria tarragonina, i Aguirre, de nou, va tenir una altra ocasió clara amb una galopada des de mig camp fins a l’interior de l’àrea. Dimitrievsky, que es va erigir com el millor jugador grana del partit, li va treure la pilota dels peus. Moreno va donar entrada a Juan Delgado, Jose Carlos i Gerard Valentín per intentar aconseguir el gol de la victòria, però va ser el Rayo el que va assestar el cop definitiu a falta d’un minut pel final del temps reglamentari. Javi Guerra aprofitava una pilota dins l’àrea petita per batre per baix a Dimitrievsky i posar el 0-1 al macador. Els granes ho van intentar durant el temps afegit, però ja era massa tard.

Aquesta derrota, la segona consecutiva, deixa als granes cuers de La Liga 1|2|3 amb 16 punts, i acabaran la jornada, com a mínim, a 3 punts de la salvació. La propera jornada, els homes de Vicente Moreno s’enfrontaran al Girona, segon classificat.