Valls va deixar d’elaborar directament els seus vins fa 25 anys, encara que mig centenar de viticultors de la ciutat continuen produint prop de 1,5 milions de quilos de raïm que es transformen a la Cooperativa de Vila-rodona.

La Societat Agrícola de Valls ha tret dos vins més de la gamma 4 Calçots, centrats en les seves tradicions, que podran degustar-se demà a la primera ‘Favatada popular’.

Es tracta del vi rosat ‘Kesse’, elaborat a partir de la varietat autòctona de ull de llebre del Camp de Tarragona, i del blanc “la Pera. El Bandoler”, elaborat amb les varietats autòctones macabeu i cartoixà.

L’objectiu d’aquests vins és que es relacionin directament amb la ciutat de Valls i que mariden perfectament amb la gastronomia típica de la zona, marcadament mediterrània.

El blanc recupera la figura del bandoler local Joan Serra, conegut popularment com “La Pera”, gràcies en part a la cançó que ja fa dècades va compondre el cantautor Lluís Llach.

Kesse fa referència al nom més important de la tribu dels cossetans i que els historiadors situen a la zona del Vilar de Valls.

Aquests vins estan emparats per la DO Tarragona i estan elaborats per la Cooperativa de Vila-rodona.

 

 

Categories: NOTICIES

Leave a Reply