Josep Anglada s’ha desplaçat a Tarragona per buscar candidats de cara a les eleccions municipals del 2019. El líder xenòfob es posiciona, com sempre, crític contra la immigració. Creu que els immigrants que han esgotat l’atur de llarga duració hauran de ser expulsats immediatament del país. Als okupes els titlla de ‘gentussa’. 

Josep Anglada i Eduard Mañas

El partit ‘Som Identitaris’ havia convocat la premsa en un restaurant del Serrallo que té nom de pop: Octopussy. I és cert que el seu president i el coordinador provincial estan intentant implantar els seus tentacles a Tarragona. I diuen que la qüestió va bé encaminada. A la província tenen uns 80 afiliats. A Hospitalet de l’Infant, diuen, el partit ha tingut força acceptació. A Tarragona i Reus encara no se sap qui serà el cap de llista de cara a les properes municipals. Eduard Mañas, expresident de la Federació de la Unió de Botiguers, reuneix força números per ser alcaldable.

En una trobada amb periodistes, Josep Anglada, fundador de Plataforma per Catalunya, no ha deixat de ser ell. Parla, parla i parla, arribant a contradir-se i a barrejar temes. Ha dirigit el seu discurs racista i xenòfob contra els immigrants, sobretot, els magrebins i “gent del Senegal”. Ha dit que, des del seu nou partit s’ha de dir alt, clar i en català que “estem farts de tanta immigració. Em preocupa la islamització del meu país i la fanatització dels radicals”. I proposa un control molt més rígid dels immigrants. Lamenta que alguns ajuntaments s’hagin convertit en cases de beneficència dels immigrants. Planteja que les ajudes socials als immigrants han de ser lliurades als empadronats amb un mínim de 10 anys i als que han esgotat l’atur (de llarga durada) han de ser expulsats immediatament del país. És cert que s’estima més els immigrants provinents d’Europa i titlla de “gentussa” els okupes. La seva prioritat com a polític és “vetllar pel ciutadà autòcton, que ha estat abandonat de la mà de Déu”.

No és d’ultra dreta
Josep Anglada nega que sigui d’ultra dreta i es presenta com el líder del partit del seny i del sentit comú. De fet, Anglada ha explicat que no havia vingut a Tarragona a parlar del procés independentista i dels llaços grocs. Ha volgut parlar del territori i dels problemes que afectem i preocupen els tarragonins. Ha recordat que no vol la independència de Catalunya, tot i que es refereix a Catalunya com el seu país i Espanya la seva nació. El líder de Som Identitaris ha explicat que el seu partit és municipalista i per tant preocupat amb la gent i amb la política de proximitat. Manifestant algun desconeixement dels problemes socials a Tarragona, Anglada ha estat crític amb el fet que el govern de Ballesteros potenciï el centre comercial i lúdic de les Gavarres i no tingui una política comercial clara pel centre de la ciutat. També ha parlat de la manca de llars d’infants a Tarragona i d’estratègies clares per remuntar el petit comerç.

Per la seva banda, Eduard Mañas, que podria ser alcaldable a Reus o Tarragona, ha manifestat el seu descontentament per la manera com Ballesteros governa la ciutat. Preguntat si pactaria amb algun partit municipal, ha dit que és prematur per parlar d’aquest tema, però ja ha deixat clar que rebutjaria un acord amb Vox perquè aquests no tenen un projecte de ciutat.

VIDEOS

 

Categories: ESQUERRA 3, NOTICIES, PORTADA, VIDEO

Leave a Reply