El líder de l’Oposició de Tarragona, Rubén Viñuales, ha criticat avui el govern presidit pel socialista Josep Fèlix Ballesteros per dedicar poca importància a la seguretat de la ciutat, provocant, entre els incívics, un sentiment d’impunitat.

El portaveu de Ciutadans, en roda de premsa, ha assegurat que Tarragona és, ara com ara, una ciutat insegura. I ha dit que no es tracta d’una percepció sinó d’una realitat. En la seva opinió, Ballesteros i el seu equip no són prou clars en relació a les xifres provocades per l’incivisme i robatoris. Ha reclamat poder assistir a les Juntes Locals de Seguretat. Ha recordat que per a la formació taronja, la seguretat és una de les prioritats.

Viñuales ha lamentat que les garjoles de la Guàrdia Urbana serveixen de magatzem. També ha deixat entreveure que els ànims entre la plantilla de la policia local no passen pel seu millor moment, perquè els agents no se senten protegits per govern municipal.

El líder de Ciutadans ha assegurat que no és la intenció fer demagògia amb la seguretat, però seria irresponsable si no alertés per a la necessitat de fer millores. Així, ha proposat l’augment de 10 places anuals per a la Guàrdia Urbana, aprofitar els agents especialitzats per ocupar-se de tasques especifiques i tenint en compte la seva formació.

També ha dit que cal potenciar les patrulles mixtes entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana i fomentar la policia de barri i de proximitat. El portaveu taronja ha criticat el govern de Ballesteros per haver canviat tres cops, en dos anys i mig, la direcció política de la Guàrdia Urbana.

En relació a l’incivisme, sobretot a les pintades en monuments històrics o patrimoni, el regidor ha proposat, en primer lloc, la instal·lació de càmeres de videovigilància en indrets concrets de la ciutat i, en segon, que les sancions pels actes vandàlics siguin substituïdes per treballs en benefici de la comunitat. També ha suggerit que es comenci a fer servir els drons, una inversió que és suportable econòmicament.

Viñuales pretén que el sentiment d’impunitat dels vàndals passin i la història i que l’equip de govern s’esforci per revertir la sensació d’inseguretat existent actualment a Tarragona. En la seva opinió, una ciutat segura és una ciutat que progressa.

VIDEOS

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA, VIDEO

Leave a Reply