27. Abril 2024

PUIGDEMONT: HA ARRIBAT L’HORA DE DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS DAVANT LES CAMPANYES DE L’ESTAT PER INFONDRE LA POR

“Ha arribat l’hora de defensar els nostres drets, els del Parlament i els de l’Estatut davant les campanyes que l’Estat utilitza per infondre la por”, ha sentenciat el president Carles Puigdemont, en el Consell Nacional que el Partit Demòcrata ha realitzat a la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra.

El president ha assegurat que “L’Estat cada cop és més autoritari i demofòbic” però “nosaltres som un govern fort i determinat que farà tot el que calgui per protegir els treballadors públics i els proveïdors”.

Puigdemont ha afirmat que “la gent, els 7,5 milions de catalans sou els que donareu les garanties al procés” ha dit i ha sentenciat que “aquesta Diada convocarem de nou una gran mobilització amb un missatge clar: el poble de Catalunya vol votar, espera que se li permeti votar i que se li respecti la decisió”, perquè això “és la democràcia”. “Dilluns els desbordarem cívica, pacifica i democràticament i l’1-O els desbordarem a les urnes”, ha conclòs.

El president de la Generalitat ha assegurat que “no hi ha més legitimitat possible que quan obrim els col·legis electorals, apliquem el resultat i ho celebrem. Si l’1-0 les urnes estan plenes de vots i cada vot és una garantia, ningú ens podrà dir que el resultat no te legitimitat”.

Puigdemont ha assegurat que “l’acord del Parlament en la defensa dels drets dels pobles a l’autodeterminació emparat amb els drets humans és ferm i cap tribunal deslegitimat i conxorxat amb el poder legislatiu ho podrà tombar”.

Desesperació i impotència del Govern espanyol

La desesperació i la impotència són els dos elements que el president Puigdemont ha assegurat que l’Estat pateix. Per una banda, desesperació “perquè veuen que el soufflé de la independència aguanta i cada vegada és més fort”, i, per altra banda, impotència de veure com “malgrat les querelles i les amenaces, la determinació del Govern i de la gent amb el dret a decidir segueix sent un objectiu ferm”.

El president Puigdemont ha dit que el que “veritablement impressiona a l’Estat” són les mobilitzacions “cíviques i pacífiques dels últims 6 anys”, ha assegurat que “el bon to, la transversalitat, el respecte i la diversitat els ha posat nerviosos”.

Finalment, el president Puigdemont ha volgut enviar un missatge als imputats i investigats pel 9-N i ha assegurat que “saben i sabem que el primer de tot per començar a guanyar és l’acompanyament i combatre la sensació de solitud que ens volen infondre perquè la por ens desactivi”.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
udemy course download free