26. Abril 2024

JUNQUERES AFIRMA QUE L’ORDRE D’INTERVENIR LES FINANCES DE LA GENERALITAT ESTÀ FORA DE LA LLEI

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha assegurat que la mesura adoptada pel ministeri de Montoro, per intervenir les finances de la Generalitat està fora de la llei i fins i tot “va més enllà de l’article 155” de la Constitució, i ha anunciat que el Govern presentarà un “recurs amb efectes suspensores” contra l’ordre del Ministeri d’Hisenda.

Junqueras ha explicat que la intervenció dels comptes de la Generalitat per part del Ministeri d’Hisenda suposa un “atac als drets socials fonamentals”  i un “bloqueig” pressupostari” que afecta nombrosos àmbits de l’economia però també socials, com la renda garantida. Per això, ha argumentat, la decisió del ministre Montoro té unes conseqüències de “magnitud social” que ja van “més enllà” del debat sobre la independència “si o no” i fins i tot del debat entre “democràcia sí o no”.

El vicepresident del Govern ha afirmat que amb aquesta mesura el govern espanyol “s’ha saltat totes les lleis”, sense “passar per cap òrgan judicial” i ha introduït l'”article 155 de la Constitució per darrera” i fins i tot l'”ha superat”.

La intervenció d’Hisenda compromet les partides pressupostàries per al sector empresarial, la internacionalització de l’economia, agricultura, ramaderia i pesca, joventut, cultura, esports, habitatge o renda garantida, ha explicat Junqueras, que ha assegurat que “ho bloquegen tot”.

Junqueras ha criticat que el govern espanyol s’escudi en la Llei d’Estabilitat Pressupostària per adoptar una mesura així perquè Catalunya, segons ha assegurat, està complint els paràmetres de reducció del dèficit, creixement i pagament a proveïdors. “Ens intervenen i ens prohibeixen ajudar la gent aquells que s’han polit el fons de la Seguretat Social”, ha etzibat.

El recurs pretén aturar l’entrada en vigor de l’ordre ministerial, que es va publicar aquest dissabte al BOE i que donava un termini de 48 hores al Govern per presentar el compromís de no disponibilitat pressupostària.

Quins partits governaran a Tarragona?

0 comments

  • hola

    18 Setembre, 2017 at 10:10 am

    noestá fuera de la ley ni mucho menos. quienes están fuera de la ley son los separatistas y eso SI esta mas que claro, vamos

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
free download udemy course