Abans de conèixer-se els guanyadors, el públic ha pogut assistir a un moment romàntic: un noi ha pujat a l’escenari, on s’ha posat de genolls davant la seva promesa per demanar-li que es casés amb ell. El “sí, vull” ha estat acompanyat d’un sonor aplaudiment

Més de 3.000 persones han estat pendents de l’escenari muntat al centre de la Tàrraco Arena Plaça (TAP).

En el backstatge es trobaven els components de les 18 comparses que se sotmetrien a l’observació del públic i avaluació per part del jurat. Les comparses posaven en escena l’esforç i el treball desenvolupat durant tot l’any. El color, la música, l’enginy, la decoració, les vestimentes i el ball eren ingredients necessaris per escalfar els 6 mil ulls pendents d’un escenari, en una nit gèlida.

La Disfressa d’or, enguany presentada pel cantant del Pepet i la Marieta, l’ebrenc Jordi Bordas, no ha deixat a ningú indiferent.

El presentador era conscient que els seus antecessors, Aleix Poblet i Doña Soledad, havien deixat el llistó molt alt. Però, el presentador ha estat a l’altura de les circumstàncies i ha sabut mantenir la flama i l’assistència entretinguda. No han faltat les crítiques al govern municipal.

Les crítiques del presentador
El presentador, entre broma i broma, ha posat en evidència el tancament de molts locals tancats a Tarragona, ha fet al·lusió al pàrquing que hauria de ser intel·ligent (Jaume I), a la mala qualitat de l’esperma dels tarragonins i a la llarga espera d’Ikea. Bordas tampoc ha volgut oblidar un dels esdeveniments esportius més importants de la ciutat (Els Jocs del Mediterrani).

Abillat d’una gorra del ‘Tàrracus’, el mestre de cerimònies al més pur estil Freddy Mercuri ha volgut fer una crida a la participació dels jocs que tindran lloc a Tarragona del 22 de juny a l’1 de juliol.

La regidora de Cultura i Festes, la coneguda Bego Floria, ha estat convidada a l’escenari per protagonitzar el seu ja popular ‘begoselfie’. Bordas també ha recordat el moment polític que viu Catalunya entonant una cançó, on Rajoy i Puigdemont eren els protagonistes.

Al·lusió als grans imperis
Entrant en matèria, les comparses que concorrien al primer premi han donat el tot per tot per captar l’atenció i els aplaudiments de públic, que en alguns moments s’ha entregat de forma fervorosa. El Rei Carnestoltes i la Concubina han estat els encarregats d’acollir els assistents amb tot el seu seguici i protagonitzar el ball nupcial abans de la ‘soiré’. L’exhibició de les comparses ha estat, majoritàriament, espectacular.

La purpurina, els colors, l’excel·lent i adequada selecció musical i la temàtica triada han aconseguit que el públic s’entregués i fes de claca en algunes ocasions. Durant la nit, s’ha pogut veure comparses que havien fet al·lusió als grans imperis de l’antiguitat: asteca, romà, grec o egipci. També hi ha de les que s’han inspirat en el món del circ i de la fantasia.

El joc de trons, boscos màgics, serps adormides o llops han marcat presència en un escenari on durant tres hores s’ha pogut demostrar les capacitats, la imaginació i l’alegria que comporta la Disfressa d’or.

Els guanyadors
El jurat ha acabat premiant la comparsa AeroDance (El Rei d’un bosc hivernal) com la guanyadora de la Dsfressa d’or 2018. La comparsa Ballaruga ha estat la segona classificada.

La nit ha acabat amb alegria i amb la cançó de Freddy Mercury i Montserrat Caballé amb motiu dels jocs olímpics de Barcelona’ 92.

En aquest cas, s’havia adaptat la lletra a Tarragona. Avui ha començat la disbauxa del Carnaval… a Tarragona.

VIDEO
La comparsa guanyadora (Aerodance)

El ‘moment’ ‘Begoselfi’

Pep Bordas canta el ‘Amics per sempre’

 

Categories: ESQUERRA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply