jornada_altafullaL’alcalde d’Altafulla considera que la llei de transparència, sobretot als municipis petits, no pot servir per “portar-los a la invisibilitat”. Fèlix Alonso, que ha inaugurat aquest matí la IV Jornada de Comunicació Local 2.0, considera que la transparència ha de ser fonamental per “tornar-nos visibles” i “destapar el que és realment important”.

L’edil entén que la transparència no pot ser només l’acte de bolcar la informació (de forma massiva) en una plana web, cal dotar les institucions d’eines per facilitar la seva lectura, anàlisi i interpretació.

En aquest sentit, ha demanat la col·laboració de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona. Ha dit que,  “tenim per davant reptes importantíssim i, per tant, necessitem l’ajuda del Tio Sam”.

L’edil altafullenc, que és periodista de professió, ha aprofitat la presència de professionals de la informació per esclarir perquè no va fer costat al president Mas el passat dijous quan va anar a declarar com a imputat davant el TSJC. Després de recordar que està pel dret a decidir, ha insistit que al 9N, el president Mas i els consellers haurien d’haver donat la cara i no deixar el procés en les mans dels voluntaris. “Dono suport a la institució i no a les persones”, ha remarcat, afegint que el seu paper institucional no fer que “la gent d’Altafulla sigui feliç”, sense posicionar-se radicalment en un costat o a l’altre.jornada_al

Fèlix Alonso ha aprofitat també per deixar en evidència que en els darrers cinc anys, el president de la Diputació de Tarragona, el convergent Josep Poblet, no s’ha dignat a visitar el municipi altafullenc i a conèixer les seves necessitats.

Més eines pels municipis
Per la seva banda, el diputat responsable dels Serveis d’Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella, ha defensat “l’oportunitat” d’aquesta jornada de comunicació, fent referència a la necessitat d’adaptar les lleis a les demandes dels ciutadans. Després de dir que els polítics han de ser fiscalitzats i que les institucions públiques han de fer un esforç per ser més transparents. Olivella coincideix amb l’alcalde d’Altafulla a l’hora de dir que a banda de facilitar la informació cal contribuir amb les eines per facilitar la seva interpretació i, d’aquesta manera, potenciar la participació ciutadana.

Un 60% dels municipis de la demarcació de Tarragona tenen menys de 2.000 habitants.

 

 

Categories: NOTICIES

Leave a Reply