Els representants sindicals dels  policies qualifiquen els “senyors de la Direcció General de la Policia” de “pocavergonyes” per “permetre que els treballadors pels quals haurien de vetllar treballin en condicions que vulneren les mínimes condicions establertes per la legislació”.

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha denunciat davant la Inspecció de Treball les condicions de treball “infrahumanes” dels agents que han d’esperar “hores” en una sala subterrània per fer els trasllats penitenciaris “sense espai suficient i sense ventilació” ja altes temperatures.

L’organisme sindical ha afirmat, a través d’un comunicat que “veient que el diàleg fa anys que no dóna solucions”, ha optat per denunciar davant la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social les condicions de treball “infrahumanes”, a les quals es veuen sotmesos els policies que realitzen els trasllats de presons, i que incompleixen la normativa de disposicions mínimes de seguretat i salut laboral.

El Sindicat de Policies de Catalunya ha denunciat les condicions dels agents que han d’estar “hores” en una sala d’espera subterrània, que pot reunir fins a una vintena d’agents, sense que hi hagi “espai suficient i sense ventilació” ia una temperatura que ” supera els 27ºC a l’interior del recinte “.

La sala, on els agents esperen quan fan els trasllats penitenciaris, “també incompleix la normativa relativa a les condicions d’ordre, neteja i manteniment” a més de tenir una “il·luminació insuficient”.

L’SPC també afegeix que no justifiquin que les dependències no les gestionen ells, sinó que “pressionin i exigeixin” al Departament de Justícia de la Generalitat “unes mínimes condicions”.

 

Categories: ESQUERRA 3, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply