Vila-seca en Comú presenta una proposta que té l’objectiu de reduir l’impacte de les miccions dels animals de companyia a la via pública

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha comunicat que en el proper ple municipal, previst pel divendres 31 d’agost, presentarà una proposta per reduir l’impacte de les miccions dels animals de companyia a la via pública.

Els comuns proposen repartir a les persones que tenen censat el seu gos al municipi una ampolla plegable d’aigua i vinagre per netejar l’orina dels seus gossos i modificar l’ordenança sobre tinença d’animals en el terme municipal de Vila-seca per establir l’obligació que els veïns aigualeixin les miccions de les seves mascotes.

Segons la formació cada dia són més nombroses les queixes dels veïns i veïnes de Vila-seca amb motiu de les miccions d’animals de companyia en espais públics i consideren que les autoritats locals “no podem romandre impassibles”. De fet asseguren que “a més de la pudor i la sensació d’insalubritat, l’orina animal provoca un seguit de desperfectes tant en el mobiliari urbà com a les façanes dels edificis”.

Si aquesta moció prospera, l’Ajuntament de Vila-seca enviarà una carta al veïnat que tingui censat un gos per incentivar una actitud responsable i cívica quan passegen a les seves mascotes pel carrer en què se’ls informarà que es posarà a la seva disposició una ampolla plegable d’aigua i vinagre per netejar l’orina dels seus gossos.

A la missiva també s’anunciarà la incorporació a l’Ordenança sobre tinença d’animals en el terme municipal de Vila-seca de l’obligació que els veïns aigualeixin les miccions de les seves mascotes.

Els comuns també afirmen que existeixen estudis que demostren que els orins reiterats poden posar fi a la vida d’un arbre en cinc anys i reduir a un terç la vida útil d’elements urbans com els fanals, senyals de trànsit, arbres o papereres generant un sobrecost de manteniment a l’erari públic.

 

 

Categories: DRETA 2, NOTICIES

Leave a Reply