La decisió del jutge Pablo Llarena ha caigut com una  gerra d’aigua freda entre el sector independentista. Tothom confiava en la posada en llibertat dels tots els consellers destituïts i dels ‘Jordis’. Però no ha estat així. Tot això passa quan el jutge belga també interroga Carles Puigdemont i els consellers que es troben a Brussel·les

El magistrat del Suprem ha decidit que hi havia risc de fugida i continuació de la seva actitud delictiva. Per aquesta raó, ha determinat que el vicepresident  Oriol Junqueras, el conseller d’Interior (tots dos cessats arran de l’article 155) i els dirigents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana hauran de seguir empresonats de forma incondicional.

Per a la resta dels consellers, el jutge Pablo Llarena ha dictat presó eludible mitjançant una fiança de 100 mil euros. Cap dels encausats, que podran sortir en llibertat, no podran abandonar el territori espanyol i hauran de comparèixer setmanalment al TSJC o al jutjat més proper de la seva residència.

Els diners per pagar les fiances ja estan disponibles, segons Crida per la Democràcia.
Ara els advocats podran presentar un recurs d’apel·lació per la decisió. Per tant, Oriol Junqueras i Jordi Sánchez, número 1 d’Esquerra i 2 de Junts per Catalunya no podran participar en la campanya electoral de les eleccions del 21D, que comença aquesta mitjanit. Tampoc Joaquim Forn, que també va a la llista de Junts per Catalunya.

Catalunya també està pendent de la decisió del jutge belga en relació al futur processal de Carles Puigdemont i de la resta dels consellers cessats que es troben a Brussel·les.

 

Categories: ESQUERRA 1, NOTICIES, PORTADA

Un comentari so far.

  1. hola ha dit:

    a mi no me ha caido como una jarra de agua fria, mas bien todo lo contrario, no generaliceis

Leave a Reply