La portaveu de la CUP, Laia Estrada, demana la dimissió de l’alcalde Ballesteros i de la portaveu del PSC Begoña Floria, i recorda que aquest cas es remunta al 2013

Estrada aquest mati als jutjats

El Grup Municipal de la CUP juntament amb l’advocat Carles Perdiguero, han valorat la imputació de l’alcalde Ballesteros en el Cas Inipro del qual són part acusadora. Segons ha explicat Perdiguero, “un total de 15 persones hauran d’anar a judici”, entre elles Josep Fèlix Ballesteros i Begoña Floria, alcalde i portaveu del govern municipal.

De manera cautelar es determina que podrien existir els delictes d’alteració de preus de concursos i subhastes, delicte de falsedat documental, prevaricació, delicte de tràfic d’influències, malversació, delicte de frau, entre altres.

Laia Estrada ha destacat que la seva formació va poder interposar un escrit davant la Fiscalia gràcies a la feina de fiscalització del Comitè d’Empresa de l’IMSS, mentre que “l’oposició d’aquell moment no va voler embrutar-se les mans”. També ha assegurat que el plantejament que fa el jutge a la interlocutòria, després d’una investigació exhaustiva, coincideix totalment amb el plantejament que va fer la CUP a l’escrit de denúncia. Per això, la portaveu cupaire recorda que des que han tingut accés a les resolucions del jutge han tingut clar que l’alcalde havia de dimitir ja fos per una implicació directa com a part i còmplice dels fets o per la seva incapacitat de dirimir responsabilitats.

Pràctica caciquil i corrupta
La regidora independentista lamenta que en alguna ocasió se li hagi volgut treure ferro al Cas Inipro quan “estem parlant d’uns fets vergonyosos com és utilitzar per al finançament d’un partit polític els diners públics que es gestionen des de l’àrea que ha de vetllar per la població més vulnerable, els serveis socials”. Estrada assegura que, a més, aquest cas és “només la punta de l’iceberg d’una pràctica corrupta i caciquil que impera a la ciutat”, i afegeix que “tant de bo algun dia puguem destapar tota la corrupció que s’ha practicat i es practica en aquesta ciutat”.

La portaveu de la CUP també emplaça a Miquel Iceta a posicionar-se com a màxim responsable del PSC, ja que assegura que la interlocutòria parla explícitament del presumpte enriquiment del seu partit, alhora que alerta que la peça de la causa que va més enllà de Tarragona segueix sota secret de sumari.

VIDEOS

 

Categories: ESQUERRA 2, NOTICIES, VIDEO

Leave a Reply