El president del consell social de la URV, Joan Pedrerol, ha destacat la capacitat i vàlua de la nova rectora i li ha recordat que “ningú no ha dit mai que ser rectora era una tasca fàcil”. Ha desitjat molts encerts al nou equip rectoral

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Maria Àngels Chacón, ha presidit aquesta tarda la presentació oficial del nou equip rectoral de la URV. L’acte que ha tingut lloc aquesta mateixa tarda a la sala de graus del Campus Catalunya ha comptat amb innúmeres personalitats del món polític, acadèmic, empresarial, social i periodístic de Tarragona. L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha estat una de les absències sonades.

La rectora María José Figueras ha agraït la tasca desenvolupada pels seus antecessors i ha reconegut que la universitat s’haurà d’adaptar a la revolució de la comunicació i que haurà de fer canvis estructurals i estratègics davant els reptes tecnològics.

Figueras també ha defensat la necessitat de l’autonomia universitària suficient per posar les persones en primer lloc i posar la universitat al servei de la comunitat. Un dels seus objectius és treballar de valent per aconseguir que la URV promogui sense pal·liatius la integració personal i el talent. La rectora també ha reclamat la reducció de les taxes. “Seríem insidiosos si volguéssim tornar a repetir el que hem repetit durant molt de temps, és una qüestió de responsabilitat”, ha dit Figueras assegurant que seguiran exigint una major dotació econòmica pel finançament de la universitat.

Per la seva banda, la consellera Àngel Chacón ha volgut deixar clar que des del seu departament no es poden “pedaços” sinó que les universitats són encarades com a “estructures d’estat”. Per aquesta mateixa raó, ha fet una crida a treballar pel Pacte Nacional per a la Universitat i Recerca. La governant, en resposta a la rectora, ha avançat que s’està estudiant la possibilitat de reduir les taxes universitàries.

L’acte ha acabat amb un piscolabis.

Categories: ESQUERRA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply