Es desconeix que va motivar aquest canvi de decisió de l’alcalde, tenint en compte que al mes de febrer els informes jurídics municipals i el mateix secretari atestava que Laia Estrada, per haver estat condemnada pel cas Bershka, havia de ser cessada.

Al final tota la posa en escena de l’alcalde Ballesteros era show polític. La severitat de les seves paraules sobre fer fora de l’ajuntament a la regidora de la CUP, Laia Estrada, era només conversa per a consum mediàtic.

El batlle havia confiat en els serveis jurídics municipals un informe sobre la permanència de la portaveu cupaire després de la seva condemna arran del cas Bershka. El secretari municipal, molt contestat per la CUP, entenia que la condemna la inhabilitava per continuar com a càrrec electe. Ballesteros, que no sabia com sortir-se’n d’aquest fregat, va portar el tema al plenari per sotmetre’l a debat i a posterior votació. Finalment, i no se sap ben bé per què, l’alcalde va suspendre la votació sol·licitant que Estrada presentés al·legacions.

Mentrestant, Laia Estrada havia demanat a l’Audiència Provincial que substituís els tres mesos de presó per una multa de 1.780 euros. Una sol·licitud que ha obtingut una resposta favorable.

Curiosament, ara Ballesteros es desdiu i la regidora antisistema continuarà en el càrrec fins a les properes eleccions. Tot indica que, ara, la seva condemna no és incompatible amb la continuïtat de les seves funcions polítiques.

 

Categories: ESQUERRA 2, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply