Motos i vehicles de la Guàrdia Urbana han blindat l’accés a la Rambla Nova, sobretot la zona on els marxants solien instal·lar-s’hi. La regidora de Comerç i presidenta d’Espimsa no ha aparegut en cap moment per apaivagar els ànims. Els representants de Ciutadans, Cepta i Pymec Comerç han fet costat als paradistes que demanen fer el traspàs després de Sant Magí

La regidora de Comerç de Tarragona i presidenta d’Espimsa havia dit que confiava en el sentit comú, seny i professionalitat dels paradistes per evitar ‘embolicar la troca’ a l’hora de fer el trasllat de la Rambla Nova a la Plaça Corsini. Els marxants, per la seva banda, demanaven més temps, tres setmanes més, per procedir al canvi. Entenen que la plaça no està, realment preparada per instal·lar les noves parades. Insisteixen que no s’oposen al trasllat però demanen ser escoltats per l’equip de govern de Josep Fèlix Ballesteros. Aquest matí, minuts abans de les sis del matí, un important i visible dispositiu policial estava preparat per evitar que els paradistes més rebels fessin cap omís del decret de desplaçament. La imatge policial originava curiositat entre els conductors matiners i els vianants. La Guàrdia Urbana de Tarragona havia tret tots seus vehicles i ciclomotors, deixant veure el ‘poderío’ de l’ajuntament. Ni en les protestes més ‘violentes’ s’observa tanta presència policial. Els agents, obeint ordres, havien tallat la circulació. Mentrestant, els paradistes tombàvem amb els seus camions, complicant el trànsit. L’ambient entre els marxants s’anava escalfant a mesura que passaven les hores. A la Plaça Corsini, mentrestant, tres parades s’hi instal·laven. La resta de marxants, desorientats, intentaven unificar posicions i ‘organitzar’ els detalls de la protesta que, tothom insistia, que fos pacífica. Cansats de donar tombs Rambla amunt i avall, han decidit aturar-se a la Plaça Imperial Tàrraco. Alguns han sortit dels vehicles per, en algun cas, atendre a la premsa. Els agents de la Guàrdia Urbana feien els possibles per ordenar el trànsit i evitar enfrontaments amb els marxants que acusen la regidora Elvira Ferrando de fugir del diàleg i de no donar la cara en un moment crucial.
Més tard, han decidit traslladar els seus vehicles a la Rambla Nova, on els han aparcat, dificultant el trànsit en aquelles artèries. Els agents procedien a la identificació dels conductors dels vehicles i demanaven la llicència acreditativa de marxant. A les 9h20, els paradistes han decidit desplaçar-se a peu a la Plaça Corsini.

La imatge era molt trista. Els marxants accedien a la plaça tal com volia l’ajuntament però sense parades. Volien transmetre el missatge que Espimsa no s’havia portat gens bé i que, en definitiva, no s’havia complert la paraula donada. L’Ajuntament havia dit que els marxants tornarien a la plaça quan les dues casetes fossin enderrocades. Encara hi queda una. A la plaça hi havia 3 parades muntades. Els protestants s’hi han plantat davant cadascuna d’ella aplaudint i retraient als seus propietaris la manca de solidaritat. L’ambient s’ha caldejat força. S’han sentit alguns insults i acusacions mútues. Tot això sota l’atenta mirada dels guàrdies de seguretats i la Guàrdia Urbana. Incompresos, indignats i importants, els marxants s’han desplaçat a la plaça de la Font, on han exigit la presència de l’alcalde Ballesteros. El líder de Ciutadans, Rubén Viñuales, els han fet costat, així com dirigents de la Cepta i Pymec Comerç. La regidora Elvira Ferrando ha decidit rebre una comitiva dels representants dels marxants per abordar la problemàtica.

Mentrestant, l’important dispositiu policial continua provocant tota mena de comentaris, sobretot quan alguns barris de Tarragona reclamen presència policial i des de l’ajuntament es diu que no hi ha prou efectius. La majoria de paradistes lamenten que el govern de Ballesteros s’escudi en la policia per no donar respostes o parlar de les inquietuds i problemes del trasllat.

Continuem informant

VIDEOS

Categories: ESQUERRA 1, NOTICIES, PORTADA, VIDEO

Un comentari so far.

  1. hola ha dit:

    no señor, la urbana hace su trabajo, que no es lo mismo

Leave a Reply