a1Més enllà de la distribució de carteres ja coneguda amb la signatura del tripartit que governarà Tarragona fins a final de mandat, queden encara per determinar com són de grossos els petits detalls que quedaven per repartir. El decret d’alcaldia d’aquest dilluns ajuda a determinar-los, perquè atribueix el repartiment estricte d’àrees que pengen de cadascuna de les conselleries. A l’espera, és clar, de determinar els canvis en les presidències de les societats municipals, i que podrien reportar al PP la d’aparcaments i esports.

Alejandro Fernández, com a primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de Presidència, comptarà amb competències en el Pla Estratègic 2022, Marca de Ciutat, comunicació en l’àmbit digital, patrocinis i mecenatge d’activitats municipals i estudis de reputació i opinió ciutadana.

Pel que fa a la resta de regidors populars, Inmaculada Rodríguez es quedarà noves amb Cases Regionals i el Patronat de Turisme; María Isabel Negueruela tindrà competències en instal·lacions esportives i promoció de l’esport, Voluntariat, associacions de jubilats i pensionistes i Consell de la Gent Gran, i de José Luis Martín penjaran Protecció Civil, Contractació, Espais Públics, Brigada Municipal, Enllumenat Públic i Eliminació i Adequació de Barreres Arquitectòniques.
Pel que fa al democristià Josep Maria Prats, Cultura queda definida com una àrea amb competències de programació cultural; centres de cultura municipal; xarxa pública de biblioteques; Impuls del pla d’equipaments culturals i Normalització Lingüística.

La distribució dóna a entendre que la influència en el pressupost dels populars i d’UDC és significativa, però no suficient rellevant per a dimensionar l’autèntic èxit en la distribució de competències. Especialment pel que fa al PP, que gràcies a ser responsables de Cases Regionals i polítiques al voltant de la tercera edat tenen possibilitat de guanyar perfil i presència entre un sector de l’electorat que els pot ser afí.

Categories: NOTICIES

Leave a Reply