La remuneració mitjana que un advocat percep per expedient de justícia gratuïta se situa en els 133,50 euros. Aquesta quantitat la consideren insuficient pel volum de feina que assumeixen

La Rambla Lluís Companys ha instal·lat un estand durant el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici. On s’ha sumat l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, l’ICAT. Aquesta iniciativa pretén informar i conscienciar la ciutadania de la importància d’aquest servei que gestiona l’ICAT i que presten de manera voluntària els advocats per garantir als ciutadans amb menys recursos el dret fonamental a la justícia gratuïta.

El president de la Comissió del Torn d’Ofici de l’ICAT, Llorenç Santos, ha reclamat una remuneració més justa pels advocats que voluntàriament garanteixen aquest servei 365 dies l’any i 24 hores al dia. El president ha recordat que es tracta d’un servei que té una gran utilitat pública per garantir drets fonamentals. Santos també ha afirmat que els advocats sempre estan a favor de la ciutadania i de les persones.

Durant la celebració, com a novetat d’aquest any, l’ICAT ha organitzat un concurs de grafits. Els diferents participants han projectat, a través de l’art urbà, diferents representacions del concepte de justícia obrint així nous espais per fer arribar el missatge reivindicatiu de la jornada.

Actualment a Tarragona aquest tipus de serveis el realitzen 440 professionals, 194 són dones i 246 homes. La mitjana d’edat d’aquests advocats és de 45 anys.

 

 

Categories: ESQUERRA 3, NOTICIES

Leave a Reply