Encetem un nou any i aquest 2018 arriba, com tots, carregat de nous i bons propòsits. A nivell de ciutat l’any nou també arriba carregat de bons propòsits. Bons propòsits que ens hem de fer els tarragonins per millorar el dia a dia de la nostra ciutat. Els bons propòsits d’una ciutat com la nostra passen, bàsicament, pel benestar dels seus ciutadans i pel bon estat de la ciutat en sí. Aquest bon estat de Tarragona hauria de buscar de manera prioritària que  aquesta sigui acollidora, que permeti als seus habitants viure-hi amb dignitat,  que la ciutat estigui neta, que sigui segura i que sigui agradable passejar-hi i visitar-la.

Aquests bons propòsits haurien d’estar liderats pels qui ens governen. L’aprovació, fa ara  dues setmanes, d’uns pressupostos municipals pel 2018 hauria de tirar endavant aquests nous i bons propòsits dels i pels tarragonins. És tant senzill com tenir clar què vols millorar a Tarragona,  quines són les teves prioritats i dedicar una part dels diners públics, els diners de tots els tarragonins, a aconseguir-ho.

Però no tot és com hauria de ser. Les prioritats dels ciutadans sovint no són les mateixes que les prioritats dels qui ens  governen. Veiem, per exemple, com alguns grans projectes de ciutat com ara tornar a donar vida al banc d’Espanya no fa cap pas endavant aquest 2018.

Veiem també com més de 600.000€ anuals se’n van a pagar lloguers per ubicar-hi les oficines municipals, malgrat la multitud d’espais municipals que encara no tenen cap ús.

Amb els nous propòsits d’any nou també arriba el canvi dels contenidors soterrats- aquells que fan tanta pudor arreu on es troben- per contenidors de superfície. El canvi dels contenidors costarà 300.000 als tarragonins. L’actualització permetrà a l’empresa que fa la recollida reduir el nombre de camions i el nombre de rutes de neteja que hi ha planificades actualment. Tots aquests canvis suposaran previsiblement per a l’empresa un estalvi econòmic, per tant seria d’esperar que aquest estalvi repercutís en el cost total de la neteja. Lamentablement no sabem quin serà aquest estalvi, ni quina part d’aquest nous contenidors pagarà l’empresa.

Tot i que la lògica fa pensar que la factura que paguen els tarragonins per netejar la ciutat s’hauria de reduir, sorprenentment no és així. Ben al contrari, per aquest 2018 hi ha un augment en la partida destinada a pagar la neteja de la ciutat -la factura mensual que més diners costa a Tarragona- que ha pujat un 4%. És a dir, aquest any que ara comença passarem a pagar pràcticament 20 milions d’euros, una xifra del tot inacceptable veient en quin estat de neteja es troba la ciutat.

Fa temps ja vam demanar una supervisió estricta del compliment del contracte de la neteja. Quan contractem un servei a nivell domèstic, a tots ens agrada supervisar si s’està fent bé allò pel que estem pagant. Per què a nivell de ciutat ha de ser diferent? Per què tenen menys valor els diners de tots que els diners d’un sol?

Sembla que els desitjos d’any nou que tenen els tarragonins, si més no els que tenim els representant d’ERC per la nostra ciutat, no són ni de lluny els mateixos que els de l’equip de govern.

Mònica ALABART
Regidora ERC a l’Ajuntament de Tarragona

 

Categories: OPINIO

2 comentaris so far.

 1. apaloseco ha dit:

  Mejor explicais que habeis hecho con los millones de euros de todos los catalanes que se han ido a pagar la fiesta indepe.

 2. cupaire express ha dit:

  Hauriem de preguntar a cadascuna dels carrecs publics d’ERC, PDECAT o JxC les mateixes preguntes que el Tribunal Suprem ha fet als processats pel procés. Ho dic per saber realment el que pensen.

  – Creus en la via unilateral cap a la independencia?
  – Creus que es va proclamar la Republica Catalana o no?
  – Creus que tot s’ha de fer dins el marc de la constitució española?
  – Creus que l’1-O va ser nomes una acte simbolic?
  – Creus que les catalanes que varem surtir al carrer i sota els cops de porra de les forces d’ocupació som idiotes?

  Monica, si us plau, deixa de dir xorrades i posat les piles republicanes de veritat.

  SALUT I REPUBLICA !!!

Leave a Reply