Els jutges asseguren que la plaça de cap de la policia de Torredembarra no estava amanyada i fa una ferotge crítica al contingut de l’informe del secretari municipal, el qual estava basat en “opinions subjectives” i “conjuntures i sospites”

La justícia arxiva el cas de les ‘oposicions’ a dit

Després que la justícia hagi decidit, no fa gaire, que Josep Gili haurà de reincorporar-se com a cap de la Policia Local de Torredembarra, ara ve l’Audiència Provincial de Tarragona (APT) a dir que les oposicions fetes per a seleccionar un cap policial a la Torre han estat ajustades a la llei. Inicialment, la policia judicial defensava l’existència d’indicis suficients per creure el procés de selecció estava manegat i que la plaça havia estat feta a mida per Josep Gili, a qui se li atribuïa una amistat estreta amb l’exalcalde Daniel Masagué.

Després de les investigacions pertinents, la secció segona de l’Audiència va optar pel sobreseïment provisional del cas, on Josep Gili era un dels imputats.

Els magistrats de l’APT, en la seva interlocutòria, que ha tingut accés el nostre digital, lamenten que s’ha judicialitzat aquest cas en base “a meres conjuntures o sospites”.

La selecció de la plaça de cap policial va ser legal

Escriuen en la interlocutòria  que “no és admissible” que s’intenti criminalitzar quelcom d’acord amb un informe del secretari municipal “imprecís i vague” i basat en “aparences”. El tribunal entén que no es van aportar proves fefaents per a una inculpació. Per aquesta raó, es va optar per arxivar el procediment (de les oposicions) en relació a Josep Gili i a tots els inculpats que van interposar recurs.

Aquest arxivament, que és passible de recurs de cassació, no implica la resta de les peces, de l’anomenat cas Torredembarra, que estan sent objecte d’instrucció. En la sentència, els magistrats critiquen que l’informe del secretari municipal està basat, essencialment, en “opinions subjectives”, perquè no van ser valorades o analitzades amb “sentit crític”. Per tant, els arguments exposats pateixen de “defectes estructurals de precisió” i no s’identifica “l’actuació administrativa irregular, grollera i arbitrària”, la qual es podria “qualificar de prevaricadora”.

Ara caldrà saber si ajuntament, presidit pel republicà Eduard Rovira, optarà per interposar recurs de cassació davant el TSJC.

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply