El lletrat major del Parlament, Antoni Bayona, diu que encara no s’ha elaborat cap informa oficial perquè no se l’ha demanat.

La investidura de Carles Puigdemont per via telemàtica es complica. Això perquè els juristes del Parlament de Catalunya confessen que fer una interpretació del reglament en aquest sentit és, realment, complicat. La solució passaria per reformar el reglament de la cambra catalana.

La petició, la podria fer la mesa d’edat, amb la qual els lletrats s’han reunit aquest dijous al matí per preparar la sessió de constitució, o algun grup parlamentari. De fet, el PSC ha anunciat al migdia que té intenció de demanar-lo.

Qui sí que n’han elaborat un primer informe són els serveis jurídics del govern espanyol, que consideren que el reglament del Parlament no preveu una presentació no presencial del candidat que ha de ser investit i afegeixen que l’essència del debat parlamentari comporta que tots els diputats hi estiguin presents.

Per la seva banda, l’exconseller i candidat de JuntsxCat Jordi Turull, a través del seu compte de Twitter, avui, ha demanat prudència abans de sentenciar que la investidura ha de ser presencial sí o sí.

 

Categories: DRETA 2, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply